02.07.2009.

Red Dot Award za Seat Ibizu

Seat Ibiza jučer je u Essenu primila prestižnu Red Dot nagradu u kategoriji Dizajn proizvoda 2009. Ta nagrada priznanje je kvaliteti, preciznosti i inovativnom dizajnu verzija španjolskog automobila s 5-vrata i SC. Verzija Ibize s 5 vrata dobila je najviše odličje „Best of the Best” nagradu za svoj vrlo kvalitetan dizajn, dok je SC odnijela „Red Dot Award” nagradu za izvanrednu kvalitetu.

Ibiza Red Dot Award

Na svečanosti održanoj u Aalto kazalištu u Essenu, direktor dizajna Seat-a Luc Donckerwolke preuzeo je obje nagrade. U svom govoru prihvaćanja, istaknuo je da “je razvoj automobila uvijek dug proces u mračnom tunelu. 'Oskar' dizajna Red Dot Award kao svjetlo na kraju tunela nagrada je za sav trud čitavog tima, kao i svakog pojedinca koji je sudjelovao na razvoju Ibize.” Ovaj automobil svakako ima posebno značenje za Luca Donckerwolkea, jer je to prvi proizvodni model čiji oblik je on kreirao kao direktor dizajna Seat-a.

Ibiza Red Dot Award

Na ovogodišnjem izdanju Red Dot Design Award nagrada, koje dodjeljuje njemački Nordrhein Westfalen Centar za dizajn, natjecao se ukupno 3,231 proizvod iz 49 zemalja u 17 kategorija. Na novoj Seat Ibizi žiri od 27 članova istaknuo je inovaciju, funkcionalnost, kvalitetu, ergonomiju i odanost ekološkoj održivosti.

video clip

: Pogledajte ostala Seat vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club