08.07.2009.

Novi Piaggio MP3 Hybrid

Piaggio grupa predstavlja Piaggio MP3 Hybrid, prvi svjetski hibridni skuter i vozilo predodređeno da revolucionira gradsku mobilnost. To nije samo "skuter sa dvije elektrane", nego vrlo napredno vozilo s konvencionalnim motorom s unutarnjim izgaranjem koji ima niski utjecaj na okoliš te s električnim motorom nulte emisije.

Piaggio Mp3 Hybrid

Usvajanjem jedinstvene tehnologije - ovo je prvo vozilo u cijelom sektoru automobilske industrije koje koristi litij ionske baterije koje mogu biti napunjene strujom. Piaggio Mp3 Hybrid smanjuje potrošnju goriva i emisiju ugljičnog dioksida za više od 50%, što dopunjava već zavidan niz atributa u smislu tehnologije, sigurnosti i užitka u vožnji što Piaggio Mp3 čini revolucionarnim skuterom na tri kotača.

The Piaggio MP3 Hybrid utjelovljuje "paralelni" hibridni pogon u kojem su motor i elektromotor mehanički i elektronski povezani i istovremeno opskrbljuju kotač energijom i to u savršenoj sinergiji.

Piaggio Mp3 Hybrid

U ovom integriranom sustavu motor s unutarnjim izgaranjem/električni motor, motor s unutarnjim izgaranjem (benzinski motor) radi kao normalna četverotaktna jedinica nudeći odlične performanse te nisku emisiju CO2. Automatski prijenos brzina, električni starter, inovativna Ride-by-Wire tehnologija, el. akcelerator sustav koji je po prvi put ikada usvojen na skuteru, osigurati će dobre performanse koje očekujete od skutera kako u gradskim cestama tako i na otvorenoj cesti. Unutarnje sagorijevanje motora također puni baterije koje se koriste za napajanje električnog srca vozila.

Piaggio Mp3 Hybrid

Međutim, simbioza između ove dvije "elektrane" u Mp3 Hybrid-u ne završava ovdje: kada god vozač naglo ubrza kretanje vozila, kao npr. kada kreće iz mirovanja, el. motor "pogura" benzinski te mu za 85% poboljšava učinak što daje osjetljiv pomak u prvih par metara što je vrlo korisno u gradskoj vožnji.

Piaggio Mp3 Hybrid

Dok prosječni skuteri pređu oko 20km / l ,s ovim skuterom možete preći i do 60km / l. CO2 emisija Piaggio Mp3 Hybrida je samo 40 g / km u usporedbi sa 90 g / km na konvencionalnim skuterima.

Piaggio Mp3 Hybrid

Novi Piaggio MP3 Hybrid pruža sve iste kvalitete u pogledu sigurnosti i uživanju vožnje kao i ostali skuteri iz MP3 obitelji. To znači besprijekorno držanje ceste te kočenje i stabilnost u svim cestama zahvaljujući dva prednja kotača i ekskluzivnom četverostranom prednjom suspenzijom.

galerija

: Posjetite službenu stranicu novog Mp3 Hybrida s mnošvom animacija, multimedije i videa:
: Pogledajte ostale moto vijesti :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club