08.08.2012.

Honda CRF 250 L u salonima

HondaCRF 250 L je potpuni „dual-purpose“ motocikl. Njegove dimenzije, ergonomija, smanjena težina, dugi hod 43mm Showa „uspide-down“ vilice te Pro-link stražnji ovjes čine ga pogodnim za vožnju kako na gradskim ulicama tako i na neasfaltiranim putovima. Jednocilindrični agregat pruža iskoristivu snagu i okretni moment u širokom rasponu okretaja, s izvrsnom potrošnom goriva. Oštar izgled i dizajn preuzima iz poznate natjecateljske CRF serije.

honda crf 250 l

Bit onoga što čini pravi „dual-purpose“ motocikl već je odavno u Hondinom DNA. Kasnih 1970-ih predstavljen je model XL 250 S koji je pružao upotrebljivost na cesti te odlične „off-road“ performanse. Cijela XL gama koja je kasnije uslijedila postala je legendarna, i potvrdila je da ugradnjom ekonomičnog te jednostavnog za korištenje, jednocilindričnog četverotaktnog agregata u odgovarajuću šasiju stvorilo je motocikl koji je bio iskoristiv, svestran te zabavan.

Uslijedile su iscrpne rasprave unutar Honda R & D o stvaranju potpuno novog „dual-purpose“ motocikla. Hondina duga povijest te iskustvo u „off-road“ utrkama, te stvaranju „dual-purpose“ motocikala bili su vrlo korisni timu koji je radio na razvoju novog motocikla.

honda crf 250 l

Prve na red došle su potrebe i zahtjevi kupaca. Dok su neki vozači inzistirali na takmičarskim performansama motocikla, mnogi su praktičnost te jednostavnost korištenja istaknuli kao važnu karakteristiku. Za svakodnevnu vožnju zahtijevali su motocikl koji će biti robustan te praktičan te sa vrhunskim „off-road“ stilom, dok je za vikend motocikl morao osigurati „kartu za vožnju“ bez obzira gdje su se htjeli voziti, po cesti ili izvan nje.

: Pogledajte ostale moto vijesti :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club