08.02.2012.

„What Car? Awards 2012.“ - Osam 1. mjesta za Volkswagen grupu

Volkswagenov stručnjak za gradsku vožnju up! ukupni pobjednik dodjele nagrada. Audi, Seat i Volkswagen dominiraju dodjelom nagrada „What Car? Awards“ 2012. godine.

vw

Volkswagen je s novim modelom up! osvojio jednu od najvažnijih nagrada automobilskog svijeta. U okviru „What Car? Awards“ je stručnjak za gradsku vožnju up! proglašen „Car of the Year“. Volkswagen je time osvojio glavnu kategoriju nagrada. Natjecanje se održava svake godine, a žiri čini tim redakcije engleskog automobilskog časopisa „What Car?“. Stručni žiri ovaj puta ocjenjivao je ukupno 92 vozila u 13 kategorija. Volkswagen grupi je to ocjenjivanje donijelo ogroman uspjeh, budući da je koncern s markama Audi, Seat i Volkswagen osvojio sedam od ukupno 13 kategorija. Među pobjednicima pojedinačnih kategorija na kraju je odabran ukupni pobjednik – ove godine, kako je već navedeno, to je Volkswagen up!. 2011. godine „Pobjednikom svih pobjednika“ proglašen je Audi A1.

vw

Audi je 2012. godine bio najbolji u tri kategorije: Audi TT se po šesti put zaredom katapultirao na 1. mjesto u kategoriji „Coupé“. Njegov otvoreni pandan, Audi TT Roadster, osigurao si je 1. mjesto u kategoriji „Open Top“. Ponovno sasvim naprijed u segmentu „Super Mini“ plasirao se kao i prošle godine Audi A1. Seat je ovaj puta na scenu stupio s Alhambrom u kategoriji „MPV“; španjolski kombi s praktičnim kliznim vratima već je 2011. godine osvojio 1. mjesto u ovoj kategoriji. Volkswagen je osvojio prva mjesta u četiri kategorije ocjenjivanja. Ukupni pobjednik je prema ocjeni žirija također i najbolji „City Car“. Zahvaljujući njegovih pet zvjezdica u EuroNCAP-testu sudara i dodatnoj City-funkciji naglog kočenja up! si je k tome osigurao i „Safety Award“. A kao i 2011. godine Golf je proglašen najboljim u klasi „Small Family Cars“.

vw

Volkswagen je bio najuspješnija marka automobila na „What Car? Awards“ dodjeli nagrada 2012. godine i sada je najuspješniji proizvođač automobila ikada u 35 godina održavanja nagrada. Prije modela up! su četiri generacije Golfa (I, II, III i V) kao i treća generacija Pola proglašeni ukupnim pobjednicima. Za engleske vozače automobila je rezultat na „What Car? Awards“ tradicionalno važna pomoć pri donošenju odluke kod kupovine novog automobila.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club