07.02.2014.

Svjetska premijera - novi VW Polo

U Wolfsburgu na svjetskoj premijeri višestruko usavršenog Pola predstavljena je najnovija generacija ovog kompaktnog vozila. Njegove odlike su: novi motori, nova tehnika i novi izgled.

vw polo

Novi Polo profitira zahvaljujući jedinstvenom spektru komfornih i sigurnosnih tehnologija. Kao jedan od prvih modela u svojoj klasi, Polo će opcijski sadržavati markanta LED glavna svjetla. Elektromehanički servoupravljač poboljšat će vozna svojstva, dok će serijska multikolizijska kočnica nakon sudara automatski aktivirati kočenje. Povrh toga, dodaci kao što su sustav prepoznavanja umora, sustav nadzora okoline Front Assist sa City sustavom kočenja u nuždi i automatska regulacija razmaka ACC odražavaju najnovije stanje tehnike.

vw polo

Novi koncept u Polu primijenjen je i kod radija i radio-navigacijskih sustava koji svojim softverom i hardverom slijede infotainment sustav Golfa. Ovisno o verziji sustav nudi funkcije kao što su bluetooth audio streaming, senzore približavanja za infotainment sustav osjetljiv na dodir, zumiranje karti u navigacijskom modusu te povezivanje mobilnog telefona s vanjskom antenom vozila preko induktivnog sučelja.

Kompletno je obnovljen i program učinkovitih benzinskih i dizelskih motora. Tako svi motori ispunjavaju EU-6 normu o ispušnim plinovima te su raspoložive sve verzije sa start-stop sustavom i modusom rekuperacije.

vw polo

Novi je Polo vizualno prepoznatljiv po svom atraktivnom dizajnu prednjeg i stražnjeg dijela. Osvježene boje, nove tkanine interijera i mnogobrojni ostali detalji opreme stvaraju savršenu sliku Volkswagena. Najnovija generacija Pola na tržištu će se naći tijekom proljeća i to najprije u Njemačkoj. Slično kao i kod premijere up!-a i Beetlea, Volkswagen će uz uvođenje na europsko tržište lansirati i ekskluzivno opremljeni launch model: Polo "Fresh". Ovaj specijalni model moći će se nabaviti u pet boja, s ekskluzivnim dodacima opreme i dvobojnim interijerom. Nova generacija Pola na hrvatsko tržište stiže krajem proljeća ove godine.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club