13.01.2011.

Polo najprodavaniji u Hrvatskoj 2010.

Volkswagen Polo je najprodavaniji automobil u Hrvatskoj u 2010. godini. To sada i službeno pokazuju podaci agencije Promocija plus, koja se bavi prodajnim statistikama automobila na području Republike Hrvatske.

polo

Sukladno Promociji plus, po prvi puta su razgraničeni modeli prema svojim generacijama. Prema ovoj profiltriranoj statistici, Polo se nedvojbeno nalazi na prvoj poziciji najprodavanijih, ispred modela Opel Astra. Do sada su se tri generacije modela Opel Astra (model 1998., model 2004. i model 2009.) gledale kao jedna cjelina te je stoga nekoliko godina zaredom Astra zauzimala prvo mjesto po prodaji u Hrvatskoj. Ovakvim odvajanjem različitih generacija pojedinih modela vidimo jednu novu, realniju, prodajnu sliku. Tako je model Volkswagen Polo i statistički osvojio titulu najprodavanijeg automobila u Hrvatskoj.

polo

Titula najprodavanijeg je i više no zaslužena. Naime Polo je u 2010. godini bio najnagrađivaniji model. Među ostalim proglašen je Svjetskim automobilom 2010. godine, Europskim automobilom 2010., nadalje osvojio je nagradu HR Auto 2010., Croauto 2010., Zlatni kotač 2010. te još niz drugih nagrada. Bezvremenski i klasični dizajn Polu je također donio međunarodnu nagradu iF-Design Award.

polo

Polo se može pohvaliti i sa 5 osvojenih zvjezdica na dodatno pooštrenom EuroNCAP Crash testu, čime je postao i najsigurnijim vozilom svoje klase.

Uz sve gore navedeno Polo oduševljava i svojom primamljivom početnom prodajnom cijenom od 80.400 kuna i bogatim startnim paketom opreme.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club