18.11.2010.

Golf dobiva 1. Future Car Challenge

Na probnoj dionici između Brightona i Londona Volkswagenov Golf blue-e-motion osvojio je odmah dvostruke bodove: Volkswagenov elektroautomobil ne samo da je pobjednik u svojoj klasi, nego je postao i ukupni pobjednik 1. Future Car Challenga. Zlatnu medalju preuzeo je vozač Jim Holder, urednik časopisa «What car?». «Bila je to borba u realnim uvjetima – i u mom slučaju stvarno nije sjedio profesionalac za upravljačem. To jasno pokazuje koliko je efikasan Golf blue-e-motion, a koliko će se još poboljšati unutar tri godine kada će se pojaviti na tržištu bit će iznimno zanimljivo pratiti», oduševljeno je izjavio Holder nakon vožnje.

golf bluemotion

Osim sa pobjedničkim Golfom Volkswagen je nastupio i sa serijskim Golfom i Polom BlueMotion. Oba vozila opremljena TDI motorima također su bila uvjerljiva: prema izjavi provoditelja testiranja u nekim su elementima bili bolji od trenutačno raspoloživih hibridnih sustava. To na impresivan način dokazuje i aktualni svjetski rekorder 2010. godine u Guinnessovoj knjizi rekorda – Passat BlueMotion prešao je naime 2463,91 kilometar puta sa samo jednim punjenjem spremnika goriva. Njegov 1.6 litarski TDI motor (77 kW/105 KS) trošio je dakle u prosjeku samo 3,13 litara na 100 km.

golf bluemotion

Golf blue-e-motion ima pogon na litij-ionske baterije. 80 kg lakši elektromotor razvija maksimalnu snagu 115 KS i postiže doseg od 160 kilometara. Za ubrzanje s 0 na 100 km/h potrebno mu je 11,8 sekundi. Maksimalna brzina ograničena je na 135 km/h.

golf bluemotion

Future Car Challenge prvi puta je održan ove godine. Organizator je Royal Automobile Club London. U utrci je ukupno sudjelovalo preko 60 elektroautomobila, hibridnih automobila i automobila s niskim emisijama štetnih tvari, lakih gospodarskih vozila i motora gotovo svih poznatih proizvođača automobila.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club