30.05.2014.

Volvo otkriva novi XC90

Kao nagovještaj onoga što dolazi Volvo je predstavio uvid u interijer budućeg Volva XC90. Novi XC90, najluksuznijeg Volvov interijera, inspiraciju vuče od zemlje porijekla, Švedske – zemlje koja ima globalnu reputaciju integriranja posljednje tehnologije s izvornim dizajnom i vrhunskim materijalima.

Najzanimljiviji detalj u unutrašnjosti je centralna konzola, osmišljena u stilu velikog tableta, s ekranom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim funkcijama automobila. Ovaj sustav, čiji će detalji biti otkriveni nešto kasnije, u potpunosti dokida potrebu za klasičnim gumbima i prekidačima te predstavlja potpuno nov način kontrole nad funkcijama automobila.

Interijer kombinira odabrane materijale kao što su mekana koža i drvo s ručno rađenim detaljima, ručica mjenjača izrađena od kristalnog stakla slavne švedske kompanije Orrefors, te komande audio sustava s dijamantskim finišom.

Potpuno novi Volvo XC90 prvi je Volvo postavljen na inovativnu SPA arhitekturu koja daje veće dizajnerske mogućnosti, nudi bolja vozna svojstva te omogućava ugradnju posljednjih sigurnosnih tehnologija, dok u isto vrijeme povećava prostor u unutrašnjosti.

Novi XC90 potvrđuje reputaciju Volva i inovativno dizajniranim sjedalima koja oslobađaju dodatni unutrašnji prostor, posebice za putnike u drugom i trećem redu sjedala, što ga čini potpuno iskoristivim sedmosjedom. Čitava jezgra sjedala ima ergonomski optimiziran oblik koji oslikava ljudsku kralježnicu, a brojne opcije podešavanja nude korisnicima mogućnost stvaranja idealne pozicije sjedenja.

Drugi red sjedala nudi tri odvojena sjedala koja se preklapaju. Funkcija uzdužnog pomicanja može se koristiti kako za povećanje prostora za noge putnika u trećem redu, tako i za povećanje prtljažnog prostora kada je treći red sjedala preklopljen. Sjedala u trećem redu, koja nude vrhunsku udobnost za putnike do 170 cm visine, su centrirana kako bi se putnicima omogućio teatarski stil sjedenja i nesmetan pogled prema naprijed. Dodatni prostor za noge ispod drugog reda sjedala omogućava i dodatnu udobnost.

Svih sedam sjedala opremljeno je sigurnosnim pojasevima u tri točke vezivanja sa zatezačima i svi su „pokriveni“ bočnim zračnim zavjesama u slučaju bočnog udarca ili prevrtanja. Novi Volvo XC90 nudi i brojne opcije za smještaj sitnica pa se sva sjedala u drugom i trećem redu mogu odvojeno preklopiti, što omogućava fleksibilnost u slučaju prijevoza nezgrapnijih predmeta.

XC90 može se opremiti četverozonskim klima uređajem s odvojenim podešavanjem za putnike na prednjim i stražnjim sjedalima. Pored toga, Volvo CleanZone sustav pročišćavanja zraka dodatno je unaprijeđen dodatkom novih filtera za učinkovitije blokiranje sitnih čestica i peludi u zraku koja ulazi u kabinu.

Kompletan izgled novog Volva XC90 biti će predstavljen u kolovozu ove godine, a do tada će Volvo kroz poseban program predstavljanja postupno otkrivati detalje novog automobila.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club