25.04.2012.

Volvo na sajmu automobila u Pekingu

Na stalno rastućem tržištu Kine, Volvo sada lansira modele V60 i V40 kao doprinos svome gospodarskom rastu. Planovi su da se u 2012. godini dosegne brojka od 200.000 prodanih vozila godišnje.

volvo

Volvo Car korporacija jedan je od najbrže rastućih luksuznih automobilskih brendova u Kini, a put prema prodaji 200.000 vozila godišnje na trenutno najdinamičnijem automobilskom tržištu nastavlja se i u 2012. godini. „Predstavljanje modela V60 i V40 pomoći će u ostvarivanju zadanih prodajnih ciljeva,“ ističe je Freeman Shen, stariji dopredsjednik Volvo operacija u Kini.

volvo

Prošle godine Volvo je u Kini prodao preko 47.000 vozila, što predstavlja rast od preko 55 posto u odnosu na 2010. godinu. Na sajmu u Pekingu Volvo predstavlja dva vrijedna dodatka u bogatoj ponudi modela.

Kombinacija luksuza, zabave i funkcionalnosti
Volvo V60 je luksuzan, sportski i zabavan automobil za kupce koji cijene zabavu u vožnji, ali i funkcionalnost. To je pravi izbor za automobilske entuzijaste. Volvo V40 nudi iste kvalitete kao i V60, ali u kompaktnijem pakiranju te nudi sve ono što se očekuje od velikog automobila.

volvo

Drugo domaće tržište
Kina je drugo po veličini tržište za Volvo. Zbog toga kompanija u Shanghaiju posjeduje sve potrebne operacije kao što su razvoj, dizajn, prodaja i podrška osoblju. Istovremeno se širi i prodajno-servisna mreža. Trenutno u Volvo operacijama u Kini radi gotovo 800 ljudi.

volvo

Tvornica u Chengduu sljedeći je korak u ambicioznoj industrijskoj strategiji Volva. Nova će tvornica biti operativna u drugoj polovici 2013. godine, a imat će proizvodni kapacitet od 100.000 vozila godišnje. „NBA zvijezda u usponu, Jeremy Lin, kao naš ambasador brenda još je jedna stavka jačanja prisustva na kineskom tržištu,“ zaključuje Shen.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club