18.03.2011.

Volvo dostignuća u 2010.

Volvo Car korporacija 2010. godinu završila je s globalnim prodajnim rezultatom za 11,2 posto boljim od 2009. godine. Ukupno je prodano 373.525 vozila.

Sigurnost
Volvo Car korporacija nastavila je svoju dugogodišnju tradiciju istraživanja i razvoja sigurnosti automobila, kako bi se dosegnula mogućnost vožnje bez prometne nesreće.

- Novi sigurnosni sustav Pedestrian Detection (Sustav otkrivanja pješaka) s punom funkcijom automatskog kočenja predstavljen je u novim modelima S60 i V60, a dostupan je i u Volvu XC60. To je jedinstven sustav koji predviđ kontakt s pješakom, upozorava vozača te po potrebi samostalno koči automobil kako bi se reducirale posljedice kontakta. 

volvo

- U suradnji s nekoliko partnera Volvo je sudjelovao u projektu svojevrsnih cestovnih vlakova, nazvanih SARTRE, a prvi su testovi bili vrlo uspješni.

Životna sredina
DRIVe Towards Zero vizija je Volvo Car korporacije u smjeru razvoja automobila potpuno oslobođenih štetnih emisija. U okviru ove vizije stalno se čine novi koraci koji uključuju smanjenje potrošnje aktualnih motora te razvoj električnih i plug-in automobila. Osim toga, Volvo u skladu sa svojom reputacijom radi na sigurnosti svojih električnih vozila. A pored sigurnosti važna mu je i ekologija pa je stoga sudjelovao i na One Tonne Life projektu stvaranja modernog, ekološki osviještenog domaćinstva.

volvo

Naslijeđe
Volvo tvornica karoserijskih komponenti Olofström proslavila je 275 godina postojanja. Volvov tim za istraživanje nesreća dokumentirao je i analizirao sudare s Volvo vozilima u posljednjih 40 godina. Volvo crash-test laboratorij u Torslandi proslavio je 10 godina postojanja. Za to vrijeme provedeno je gotovo 3.000 sigurnosnih testova, kako bi Volvo automobili zadržali reputaciju vrhunski sigurnih automobila. Volvo OnCall sustav pomoći na cesti, prvi GPS baziran komunikacijski sistem, koji nudi uslugu 24 sata na dan proslavio je 10 godina postojanja.

Sponzorstva
Volvo je bio službeni automobil švedskog kraljevskog vjenčanja u lipnju 2010. godine. Volvo XC60 vozio je Edward Cullen, glavni lik izuzetno popularnog serijala "Twilight".

volvo

Sportski uspjesi
Volvo Polestar i vozač Robert Dahlgren osvojili su Scandinavian Touring Car Cup i STCC Team Championship s trkaćom izvedbom modela C30, pokretanom etanolom. Volvo s trkaćom izvedbom modela S60 ušao je u belgijsko touring car prvenstvo.

Nagrade
Volvo XC60 sa City Safety sustavom osvojio je titulu Euro NCAP Advance - prvu dodatnu ocjenu za izvrsnost nove sigurnosne tehnologije. Volvo Car korporacija proglašena je najsigurnijim proizvođačem automobila u 2010. godini od strane istočnoeuropske organizacije Autobest.

Initial Quality Studija (IQS), vodeće kompanije za ispitivanje javnog mnijenja J.D. Power and Associates objavljena 17. lipnja, navela je Volvo C70 najboljim kompaktnim premium sportskim automobilom i smjestila Volvo među deset najboljih proizvođača automobila na svijetu. Volvo modeli S80, XC70 i XC60 su u istoj studiji ušli su u top tri modela u svojim klasama.

volvo

Pet zvjezdica dobio je Volvo V70 DRIVe u njemačkom ADAC ECO-testu. Novi Volvo S60 osvojio je njemačku Plus X nagradu. Volvo S60 i V60 plasirali su se među sedam finalista izbora za europski automobil 2011. godine. Volvo S60/V60 imenovan je automobilom godine u Norveškoj. Volvo T6 benzinac proglašen je jednim od deset najboljih motora po izboru američkog magazina Ward. Sve su to postignuća u još jednoj godini punoj izazova i uspjeha za Volvo.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club