23.09.2010.

Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv

Spektakularan i atrativan Volvo sedan. To je u najkraćem Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv. Ova elegantna limuzina sa 330 KS (243 kW) dostupna je u ekskluzivnoj seriji od 100 primjeraka u safirno crnoj metalik boji karoserije uz cijenu od 63.968 eura. Ovako spektakularan model mogao je proizaći samo iz iznimne suradnje Volva i tuning specijalista iz tvrtke Heico Sportiv.

Heico Sportiv je Tuning kuća s više od 20 godina iskustva u preradama Volvo modela. Od 2008. godine i službeni je partner Volva. Osim impresivne snage motora i kvalitetnih voznih osobina prerađeni Volvo S60 plijeni pozornost i brojnim ekskluzivnim dodacima interijera i eksterijera.

Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv temelji se na standardnom modelu sa šestcilindarskim turbobenzinskim motorom koji je ojačan za dodatnih 26 KS dostigao punu moć od 330 KS, dok je okretni moment, sada veći za 20 Nm, dosegao vrijednost od 460 Nm i to u rasponu od 2.100 - 4.500 okretajau minuti. Jačanje motora rezultat je Heico Sportiv e.motion zahvata (koji se odnosi na poboljšanje učinkovitosti u pokretu) a uključuje novu upravljačku elektroniku motora.

Volvo S60

Pogon na sve kotače i šeststupanjski automatski mjenjač kao standard

Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv postiže ubrzanje do 100 km/h za 5,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250 km/h. Prosječna potrošnja iznosi 10,3 litara na 100 km što odgovara emisiji ugljičnog dioksida od 239 g/km. Za savršen prijenos snage i trakciju na svim podlogama brine se adaptivni šeststupanjski automatski mjenjač sa Geartronic funkcijom (ručno mijenjanje stupnjeva prijenosa) i stalni pogon na sve kotače. Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv zadovoljava ekološke standarde Euro 5.

Heico Sportiv stilski dodaci za karoseriju, podvozje i ekskluzivni dizajnerski elementi

Pored ojačanja motora Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv opremljen je atraktivnim stilskim dodacima za karoseriju koji uključuju i dvodijelni spojler, postavljen na originalni odbojnik, što pojačava sportski i elegantan imidž. Proizveden je od lagane i fleksibilne poliuretanske plastike (PUR-R-RIM) i zadovoljava posljednje propise zaštite pješaka. Stražnji difuzor također je izrađen od istog materijala i odlično se nadopunjuje sa četverostrukim ovalnim završetkom ispušnog sustava. Dinamične vozne karakteristike podržavaju i sportske opruge u kombinaciji s Four-C podvozjem sniženim za 30 mm. Paket upotpunjuju 19-inčni kotači mat crne boje s Pirelli gumama dimenzija 245/35 R19.

Volvo S60

Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv temelji se na najbogatijem Volvo paketu opreme Summum, koji se može pohvaliti detaljima poput dvozonske automatske klime, visokokvalitetnog audio sustava, električnih podizača prozora, tempomata, multifunkcionalnog kožnog upravljača, električno preklopivih retrovizora, senzora za kišu, kožnih presvlaka sjedala i Xenon svjetala sa zakretnom funkcijom. Uza sve navedeno u ponudu automobila uvršten je i Xenium - paket sustava za voznu dinamiku i pomoć vozaču.

Opremljenost je proširena dodatnim elementima poput električno podesivih i grijanih prednjih sjedala, a tu je i pomoć pri parkiranju, kamera za vožnju unazad, električni krovni otvor, RTI navigacija, Four-C podvozje, servo upravljač osjetljiv na brzinu kretanja, Driver Alert upozorenje na neželjeno napuštanje vozne trake, BLIS upozorenje o mrtvom kutu, te sustav otkrivanja pješaka s automatskim kočenjem u kombinaciji s kontrolom brzine i razmaka.

Volvo S60

Ekskluzivne detalje interijera čine aluminijska ručica mjenjača, aluminijsko odmorište za nogu, aluminijske papučice i aluminijska „limited edition“ pločica s brojem automobila.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club