01.02.2013.

Volvo S60 Polestar Concept

Sa svojim glamurom i blještavilom Los Angeles poznatiji kao „grad anđela“ i njegov 2012 Los Angeles Auto Show bili su idealno mjesto za predstavljanje Volva S60 Polestar Concept. U pitanju je, istaknimo, najglamurozniji Volvo koncept svih vremena, točnije 508 KS jaka „beštija“ nastala u garaži službenog Volvo performance partnera - kompanije Polestar.

polestar concept

„Ovo je Polestar interpretacija Volva S60. To je automobil stvoren prema posebnim zahtjevima aktivnih vozača,“ istaknuo je Christian Dahl, osnivač i direktor kompanije Polestar.

Da ne bude greške, ovdje se radi o pravom egzotičnom automobilu s brojnim doradama koje rezultiraju posebnim doživljajem vožnje.

„Ovom smo projektu pristupili tako što smo u Volvu S60 tražili potencijalni trkaći automobil, a kulminacija toga je koncept koji treba ispitati mišljenje javnosti o sporstkoj izvedenici švedske limuzine,“ rekao je Jan Andersson, glavni dizajner u Polestaru.

polestar concept

S60 Polestar Concept donosi jedinstveno iskustvo vožnje Volvo automobila s visokom razinom snage i vozne dinamike. Turbopunjeni, redni šestcilindarski motor tuniran je kako bi ponudio značajno više snage i okretnog momenta. S 508 KS i 575 Nm, osjetno je jači od serijskog T6 motora koji razvija 304 KS i 440 Nm.

polestar concept

Uz kombinaciju spuštenog, proširenog i ojačanog podvozja, Haldex pogona na sve kotače i Ohlins ovjesa, ovaj je automobil idealan za brzu vožnju ali i lagano krstarenje. Prema riječima Polestar vozača Roberta Dahlgrena u pitanju je najimpresivniji cestovni Volvo svih vremena, koji i dalje nudi tipične Volvo kvalitete.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club