23.08.2012.

Volvo Polestar - Dvostruka pobjeda

Prošle subote Touring Car Team Association Elite Racing Series prvenstvo vozilo se u Karslogu, gdje je održana peta utrka sezone. Vozači Volvo Polestar TTA tima, Ekblom i Björk, završili su na prvom i drugom mjestu na kraju najatraktivnije utrke ovogodišnjeg TTA prvenstva.

Ukoliko je prva polovina sezone protekla u smirenijoj taktičnoj vožnji, toga nije bilo ni na vidiku na startu druge polovine sezone, na utrci u Karslogi. Promjenjive vremenske prilike, k tome, učinile su kvalifikacije i samu utrku zanimljivim i nepredvidljivim.

volvo polestar

Fredrik Ekblom, pokazao je odličnu formu i osvojio prvu startnu poziciju. Thed Björk je osigurao peto startno mjesto, dok su se Robert Dahlgren i Tommy Rustad, zbog prekida kvalifikacija, morali zadovoljiti desetom i jedanaestom startnom pozicijom.

Ekblom je spretno iskoristio prvu startnu poziciju te je vodio cijelu utrku. Iako je Björk gubio na startu, ne samo da se uspio vratiti, već je dostigao i Ekbloma kojeg je praktično pritiskao do samog kraja utrke. Dahlgren i Rustad imali su mnogo problema u probijanju kroz gužvu. Ipak, Dahlgren je kroz cilj prošao peti dok se Rustad morao zadovoljiti jedanaestim mjestom.

S rezultatom ostvarenim na posljednjoj utrci, Volvo Polestar tim povećao je vodstvo u poretku vozača, timova, ali i konstruktora. Do kraja sezone ostale su još tri utrke, a sljedeća se vozi 1. rujna u Anderstorpu.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club