29.10.2010.

Volvo City Safety sustav prvi dobio Euro NCAP Advance ocjenu

Na nedavno održanom sajmu automobila u Parizu Euro NCAP je prvi put dodijelio ocjenu izvrsnosti nazvanu Advance. To je dodatak aktualnog Euro NCAP sustava ocjenjivanja u kojemu se automobili testiraju u različitim situacijama, a zatim ocjenjuju brojem zvjedica, gdje je 5 zvjezdica maksimalan rezultat. Metoda koja se koristi pri Euro NCAP Advance ocjenjivanju temelji se na znanstvenim podacima, koje daju proizvođači automobila, a zatim se analiziraju od strane panela eksperata pri Euro NCAP institutu. Samo sigurnosni sustavi dostupni na automobilu, a koji su već prošli originalni test, mogu se uzeti u razmatranje.

volvo city safety

Volvo City Safety sustav predstavljen je 2008. godine kao dio serijske opreme modela XC60. Pri brzinama ispod 30 km/h, ovaj sustav automatski koči kada automobil ispred naglo uspori ili stane, a vozač ne reagira na vrijeme.

volvo city safety

Udarci u stražnji dio vozila pri malim brzinama čine više od 50% svih nezgoda. Pri brzinama nižim od 15 km/h, Volvo City Safety može čak izbjeći sudar, dok pri brzinama od 15 do 30 km/h može značajno smanjiti posljedice udarca.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club