25.04.2014.

Inovativna dječja sjedalica iz Volva

Dječje sjedalice oduvijek su bile nezgrapne, teško pokretljive i zahtjevne za ugradnju, no Volvo je osmislio inovativnu dječju sjedalicu na napuhavanje koja je maksimalno sigurna, jednostavna za pakiranje i praktična za uporabu u mnogim situacijama u kojima klasične sjedalice nisu idealno rješenje.

volvo

Sjedalica posjeduje napredni sustav integriranih crpki koje su tihe i jednostavno konstruirane te se može napuhati i ispuhati za manje od 40 sekundi. Ukupna masa sjedalice je manja od 5 kg, odnosno upola manja od konvencionalnog sjedala. Kada je ispuhana, bez problema staje u ruksak, zajedno s ostalim dječjim potrepštinama.

Ova inovativna sjedalica sastavljena je od posebnog materijala koji dobro podnosi pritisak napuhavanja, te zadržava maksimalnu čvrstoću u napuhanom stanju. Tehnologija je to slična onoj u nautičkoj industriji.

Koncept nove sjedalice donosi nove mogućnosti. Tako npr. prijatelji mogu bez problema po potrebi prevesti nečije dijete, a da ne moraju sami posjedovati klasičnu dječju sjedalicu koja zauzima dragocjen prostor u automobilu. Izuzetno je praktična kod prijevoza taksijem, kod iznajmljenih automobila ili u prijevozu autobusom.

volvo

Dječja sjedalica na napuhavanje okrenuta je u suprotnom smjeru od smjera vožnje, jer je to dokazano najsigurniji način za prijevoz djeteta. Dječji vrat nije toliko snažan kao vrat odrasle osobe, a u slučaju frontalnog udarca, glave putnika koji gledaju u smjeru vožnje naglo se kreću prema naprijed, što dovodi do velikog pritiska na vrat. Zbog toga bi dijete trebalo sjediti u smjeru suprotnom od smjera vožnje najmanje do 3-4 godine starosti.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club