19.03.2014.

Dizajn i tehnologija Volvo interijera

Na Sajmu automobila u Ženevi Volvo Car Group predstavlja novi sustav kontrole nad bitnim funkcijama automobila, sustav koji funkcionira preko velikog kontrolnog panela u centralnoj konzoli što pojednostavljuje i unapređuje boravak u automobilu.

volvo

Ekran osjetljiv na dodir zamjenjuje tradicionalne gumbe i komande na središnjoj konzoli, a ponaša se kao klasični tablet. Kontrolni panel je također u savršenoj interakciji s digitalnom pločom s instrumentima ispred vozača.

Postavka ekrana može se opisati kao spoj četiri reda funkcija. Na vrhu je navigacija, ispod su komande za medije i telefon te aplikacije, a na samom dnu su komande digitalne klime. Iznad svake funkcije je tanka razdjelna linija.

Uglađeno korisničko sučelje podrazumijeva i kontrole na upravljaču, te mogućnost glasovnog navođenja.

Novo korisničko sučelje dizajnirano je tako da se željene opcije šire preko cijelog ekrana radi bolje preglednosti, pri čemu se ostale opcije komprimiraju, ali i dalje ostaju vidljive i lako dostupne. Prisustvo svih funkcija u svakom trenutku čini ovaj ekran osjetljiv na dodir izuzetno jednostavnim za korištenje.

volvo

Ova inovativna tehnologija bit će sastavni dio budućih Volvo automobila, počevši od potpuno novog Volva XC90 koji stiže tijekom 2014. godine.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club