23.01.2014.

Završen Reli Dakar 2014.

Biti izgubljen i sam u pustinji, za većinu ljudi predstavlja iskustvo iz noćnih mora... ali za Thierryja Sabinea, strastvenog vozača motocikala, ta izolacija tijekom natjecanja u reliju Abidjan-Nice 1977. godine, bila je zapravo inspiracija... Njegova uspomena na vrijeme provedeno u pustinji postala je stvarnost – započela je njegova nova utrka, koja se ponavlja već više od 30 godina.

dakar

Proslavljena je završnica još jednog Dakar Relija. U Reliju Dakar 2014. održanom 5. - 18. siječnja, natjecalo se 50 različitih nacionalnosti. Natjecatelji su se suočili s epskim putovanjem kroz Argentinu, Boliviju i Čile – preko 9.000 km suhih pustinja, paklenskih vrućina i planina. Tijekom utrke gotovo da i nije bilo odmora jer su se u pojedinim etapama postizale brzine kroz pustinju i do 180 km/h.

toyota

Prvo mjesto u ovoj pustinjskoj avanturi osvojio je španjolski vozač Nani Roma. Deset godina nakon što je odnio pobjedu u utrci na motociklu, na Dakar Rallyu Sjevernoj Africi, Roma je postao treći vozač u povijesti kome je pošlo za rukom osvojiti titulu i u automobilu. U klasi motocikala, ovogodišnju titulu odnio je Marc Coma, također Španjolac. Ignacio Casale iz Čilea pobjedio je u kategoriji za motocikle na četiri točka, dok je Andrei Karginov iz Rusije pobjednik u kategoriji za kamione.

dakar 2014

Dakar Reli jedna je od najizazovnijih automobilskih utrka na svijetu, toliko je teško doći do cilja da se kaže: "Svi vozači koji dovrše utrku su pobjednici."

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club