15.02.2013.

Trkaća verzija Toyote GT86

Prva trkaća GT4 verzija Toyote GT86, sprema se na testiranje koje je planirano za kraj veljače, odmah nakon dovršetka šasije koju prerađuje pionir inženjeringa motorsporta GPRA .

gtracer

Novi automobil pokreće 2,0-litarski turbo s direktnim ubrizgavanjem, četverocilindrični 'Boxer' motor, koji je razvijen u suradnji s Nicholson McLaren Engines .

GPRM i njegovi direktori Gary Blackham i Roger King vjeruju kako će nova Toyota biti ozbiljan GT4 kandidat: "Novi motor iz Nicholson McLaren će biti sposoban isporučiti između 360 i 400 KS", rekao je Blackham " iako ćemo konačni output definirati prilikom testiranja.''

gt racer

"Trudili smo se izbrusiti kvalitetu i pouzdanost GT86, kao i njegovu natjecateljsku dušu, a rezultat je izazvao veliki interes u čitavoj Europi." GPRM već bilježi prve narudžbe za GT86 , te su u završnim pregovorima sa teamom za utrke u Avon Tyres Britanskom GT prvenstvu. "Toyota GT86 će biti ozbiljan GT4 natjecatelj u britanskom GT, kao i na mnogim drugim GT4 trkama čija popularnost raste širom Europe."

GPRM Toyota GT86 smatra se cjenovno prihvatljivim trkaćim autom za utrke izdržljivosti. Tvrtka je krenula sa projektom GT4 odmah nakon Britcar24 , u rujnu prošle godine, gdje je tada nova sportska Toyota imala uspješan debi u utrci.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club