28.12.2012.

Toyotinih pola milijuna hibrida

Toyota je u Europi isporučila 500,000-to hibridno vozilo. Riječ je o srebrnom Yaris hibridu proizvedenom u Valensijenu, Francuska, koji je isporučen 20.prosinca tijekom kratke ceremonije održane u pariškom salonu. Kupac jubilarnog modela Flotni je manager u pariškoj tvrtci EURO MEDIA, koja je već uvjerena u pouzdan i štedljiv izbor hibrida, obzirom posjeduju Prius i Prius +.

toyota yaris

Do sada je u Europi prodano 375,000 Toyota i 125,000 Lexus hibridnih vozila, što jasno pokazuje da je hibridna tehnologija sada popularan izbor za europske kupce. Sa proizvodnjom dva vozila u Europi (Yaris i Auris hibrid), u dva najvažnija segmenta europskog tržišta i po cijeni koja je konkurentna dizel vozilima, ova vodeća tehnologija danas je dostupnija nego ikada prije.

toyota yaris

Od davne 2000. godine, kada je u Europi lansiran revolucionarni Prius, prodaja Toyota i Lexus hibrida je neprekidno rasla, pa danas čini približno 15% ukupne prodaje.

yaris hybrid

Iako je Prius (trenutno treće generacije) naj prepoznatljiviji hibrid, Toyota i Lexus u europskoj ponudi imaju čak 10 hibridnih modela. Ove godine Prius obitelj dobila je dva nova člana, Prius+ sa 7 sjedala i Prius Plug-in, koji nudi najbolje od „oba svijeta“ – električnog i hibridnog – pa omogućuje do 1200 km vožnje sa jednim rezervoarom. 2010. godine predstavljen je Auris hibrid, proizveden u tvornici Burnaston u velikoj Britaniji, kao prvi i jedini hibrid u najkonkurentnijem - C segmentu. Samo dvije godine kasnije lansiran je Yaris hibrid, prvi hibrid u B segmentu, dizajniran da učini hibridnu tehnologiju dostupnijom. U luksuznom segmentu, kupcima hibridnih automobila Lexus nudi paletu: CT 200h, GS 450h, RX 450h i LS 600h.

Također, Toyota je nedavno objavila kako će do 2015. uvesti 21 novi hibridni model.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club