24.03.2011.

Prodano 3 milijuna Toyota hibrida

Toyota je objavila rezultate globalne prodaje vozila na hibridni pogon koji je dosegao brojku od 3 milijuna prodanih vozila.

TMC predstavlja prvo vozilo na hibridni pogon „Coaster Hybrid EV“ u Japanu u kolovozu 1997.godine, a samo par mjeseci kasnije, točnije u prosincu iste godine, svjetlo dana ugledao je Prius, najpopularnije hibridno vozilo današnjice. Prodaja prve generacije Priusa započela je u Sjevernoj Americi, Europi i na ostalim tržištima 2000. godine.

toyota

2003. godine uslijedila je druga generacija Toyote Prius što je doprinijelo proširenju hibridnog pogona i na ostale modele u gami Toyotinih vozila. Treća i aktualna generacija Toyote Prius u prodaji je od svibnja 2009. godine, a do kraja iste godine prodaja Toyotinih hibrida dosegla je brojku od 2 milijuna prodanih vozila.

Toyota trenutno nudi 16 modela vozila na hibridni pogon na preko od 80 svjetskih tržišta. Toyota Motor Corporation je izračunala da se prodajom hibridnih vozila od 1997. godine do danas uzrokovalo smanjenje CO2 emisija u iznosu od 18 milijuna tona.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club