28.06.2013.

Octavia ima najbolju vrijednost

Nova Škoda Octavia Combi treće generacije već se ubrzo nakon početka prodaje ubraja u kompaktne kombije s najstabilnijom vrijednošću u Europi. To je rezultat aktualne EurotaxGlass studije provedene za pet europskih zemalja.

skoda octavia

Istraživanje je provedeno za tržišta Njemačke, Češke, Francuske, Italije i Velike Britanije. EurotaxGlass je međunarodni pružatelj usluga za područje trgovine automobilima. Studija istog naziva prognozira očekivani gubitak vrijednosti novouvedenih modela uzimajući u obzir različite marke i priznata je kao neovisna smjernica za stabilnost vrijednosti vozila.

EurotaxGlass je u okviru najnovije studije istražio šest kompaktnih kombi vozila:Škoda Octavia Combi, Ford Focus Combi, Hyundai i30 Combi, Opel Astru Sports Tourer, Peugeot 308 SW i Renault Mégane Grandtour. U svih pet zemalja studija nakon tri godine i prijeđenih 90.000 km kod Octavie Combi u usporedbi s drugim modelima očekuje najbolje ostatke vrijednosti. Buduće vrijednosti nove Octavia Combi će na osnovu toga, ovisno o zemlji, iznositi između 49 i 40%. Tako će nova, treća generacija modela koja je na europska tržišta uvedena u svibnju 2013. još jednom nadmašiti već dobre rezultate generacije njenih izravnih prethodnika.

octavia

Kriteriji koji se ocjenjuju su potrošnja/CO2-emisije, omjer cijene/vrijednosti, kvaliteta i pouzdanost. Važnu ulogu također imaju aspekti dizajna i marke. Ukupno najbolji rezultat rezidualne vrijednosti Octavie je s 49% postigla u Njemačkoj, globalno drugom tržištu marke. U opremi ‚Ambition‘ s motorom 2,0 TDI/110 kW Octavia Combi se nadmoćno nalazi na samom vrhu, dok konkurencija u prosjeku postiže ostatak vrijednost od 43%.

: Pogledajte ostala Škoda vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club