Nova Škoda Octavia RS

Dolazi najbrža serijska Octavia svih vremena: Nova Škoda Octavia RS. S najmlađim modelom u svojoj gami, češki proizvođač automobila nastavlja najveću ofenzivu modela u povijesti te tvrtke.

skoda octavia rs

Dizajn nove Škode Octavije RS na prvi pogled zrači temperamentom i kvalitetom. Bilo da je riječ o varijanti Limousine ili Combi, najmlađi model marke Škoda suvereno demonstrira svoje sportske gene. Novi dizajn marke jasno dolazi do izražaja. Pogled sprijeda obilježen je kombinacijom karakteristične prednje rešetke, upečatljivih otvora za usis zraka saćaste strukture, nove prednje maske i prednjih svjetala za maglu u RS dizajnu te novih, sada serijskih Bi-Xenon prednjih svjetala s integriranim LED svjetlom za dnevnu vožnju.

skoda octavia rs

Pogled s boka karakterizira karoserija spuštena u odnosu na standardnu Octaviju. Vozilo je osim toga u odnosu na Octaviju RS druge generacije postalo znatno duže (Limousine plus 88 mm, Combi plus 86 mm) i šire (plus 45 mm). Istovremeno se međuosovinski razmak povećao za 102 mm.

skoda octavia rs

Nova Octavia RS ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 248 km/h (limuzina sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem). Ispod poklopca motora u ponudi je dvolitreni benzinski motor sa 162 kW (220 KS) ili dvolitreni dizelski motor sa 135 kW (184 KS).

skoda octavia rs

U usporedbi s Octavijom RS druge generacije, novi motori donose veću snagu uz istovremeno smanjenje potrošnje za čak 19 posto. Start-stop sustav i rekuperacija energije kočenja dio su serijske opreme. Za oba motora su opcionalno na raspolaganju ručni mjenjač ili DSG mjenjač s dvostrukom spojkom, svaki sa šest stupnjeva prijenosa.

: Pogledajte ostala Škoda vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club