15.02.2013

Renault Captur

Renault predstavlja model Captur, svoj prvi gradski crossover koji će se od ostalih takvih vozila razlikovati nudeći najbolje od triju različitih svjetova:

Privlačan izgled i vozački položaj SUV-a,

Prostranost kabine i modularnu unutrašnjost jednovolumena,

Vozna obilježja i užitak u vožnji kompaktne limuzine.

Renault

Stižući na tragu obnove Clija, Captur označava sljedeći korak u Renaultovu dizajnerskom napadu pod vodstvom Laurensa Van den Ackera.

Izvana

Glatke, tekuće, uravnotežene forme Renaulta Captur ističu izražajnu, ali nenametljivu osobnost. Robustan izgled koji popravlja dojam o vama nadahnut je konceptnim automobilom Captur, s kojeg je Renault prenio duh koji je vodio njegov razvoj te lako pamtljiv naziv. Linije Renaultova novog crossovera doživljava se nepretencioznima, ali njegov jako naprijed postavljen strmi vjetrobran ističe iznimno dinamičan stav.

Renault

Kombinacija kompaktnih volumena, povišen položaj od tla, kotači velika promjera i štitnici pragova omogućuje lako svladavanje svakidašnjih automobilističkih zadaća. Renault Captur lako je prilagoditi svojim željama, a već u standardnoj inačici stiže u dvobojnoj izvedbi koja nudi privlačan kontrast između krova i stupova te ostatka karoserije.

Iznutra

Usprkos maloj duljini (4,12 m), Renault Captur nudi mnogo unutarnjeg prostora, što je dodatno istaknuto naprijed pomaknutim vjetrobranom i raskošnim unutarnjim dimenzijama. Jedinstvena, slikovita kabina topla je i opuštajuća, a prvi je dojam pojačan mogućnošću izbora boja i motiva različitih presvlaka.

Renault

Renault Captur također se diči opremom i profinjenom udobnošću kakve očekujemo od monovolumena, primjerice visokim vozačkim položajem, velikim prtljažnikom, modularnom unutrašnjošću i domišljatim rješenjima za pohranu sitnica. Standardni Renault Captur bit će opremljen poput vozila višeg segmenta, među ostalim ulaskom bez ključa, pomoći pri kretanju uzbrdo i stražnjim parkirnim senzorima. U opremi će također biti novi, ugrađeni Renaultov R-Link dodirni multimedijski tablet, baš kao i sustav sa šest zvučnika, Bluetooth® povezivošću, audio streamingom i Arkamys® hi-fi zvukom.

Vozna obilježja

Renault Captur temelji se na istoj platformi kao i novi Clio, priznato mjerilo B segmenta kad je riječ o užitku u vožnji. Zbog toga nudi najbolja dinamička obilježja, od držanja ceste do reakcija motora i agilne vožnje. Ugrađeni benzinski i dizelski motori okorištavaju se najnovijim Renaultovim tehnologijama pa nude najmanju potrošnju i emisije CO2 u klasi, počevši od 96 g/km.

Renault

Renault Captur proizvodit će se u Renaultovoj španjolskoj tvornici u Valladolidu, a svjetsku će premijeru imati na Ženevskom autosalonu u ožujku.

: Pogledajte ostala Renault vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club