15.04.2014.

Novi Renault Trafic

Ovog ljeta Renault obnavlja svoju liniju Trafic. Novi Trafic sačuvati će robusnost i lakoću uporabe koje su cijenili vlasnici prethodnika.

renault

Robusne, ali dinamične linije novog Trafica obuhvaćaju prednji kraj s novim stilskim identitetom marke Renault, a unutrašnjost je doživjela radikalne promjene. Oblikovana da bude praktična i komforna, kabina ima elemente iz osobnih automobila radi privlačnog dojma kvalitete te četrnaest rješenja za spremanje predmeta kojima se svakodnevno služe poslovni korisnici. Suvremena armaturna ploča obuhvaća uspravnu središnju konzolu s multimedijskim sustavom i komandama klimatizacijskog uređaja. Konstruirana da služi kao ured na kotačima, kabina obiluje posebno izrađenom opremom, uključujući nosače za mobitele i tablet-računala, prostor za prenosivo računalo i držač dokumenata veličine A4 koji se može izvaditi, ne bi li se pojednostavio život poslovnim korisnicima.

trefic

Novi Renault Trafic nudi komfor i vozačev položaj nalik na one u jednovolumenu. Nova sjedala osiguravaju bočnu potporu zbog primjene gušće pjene i oblika koji više obuhvaćaju tijelo. Prednja klupa ima bočna ojačanja sjedišta i naslona. Udobnost dodatno povećava naslon za laktove ugrađen u vratnu oblogu. U usporedbi s Traficom II, sjedište vozačeva sjedala spušteno je 36 mm, a naslon ima veći nagib kako bi položaj u vožnji bio što sličniji onom u jednovolumenu.

Za još veću prilagođenost korisniku tu je i sustav MEDIA NAV koji ugrađen središnju konzolu armaturne ploče ispunjava gotovo sve multimedijske potrebe. Ima dodirni ekran dijagonale 18 cm, radio i Bluetooth za telefoniranje slobodnih ruku i audiotokove, a zahvaljujući prednjim USB i 3,5-mm utičnicama mogu se priključiti i prenosivi uređaji. MEDIA NAV ima navigaciju Nav & GO s 2D i 2,5D (ptičja perspektiva) prikazom. Putem USB utičnice i posebnog internetskog sučelja korisnici mogu, s pomoću računala, lako ažurirati Navteqove kartografske podatke. Tu je i R & GO® aplikacija za tablete i pametne mobitele (za Android i iOS) posebno razvijena za Renaultove kupce. Korisniku, nakon što je preuzme, omogućuje da tableti i pametni telefoni automatski rade s radio-uređajem vozila.

trafic

Posebna pozornost posvećena je tovarnom prostoru. Kabina nudi obujam za odlaganje predmeta od 90 litara. Ima četrnaest spremnika, plitica i udubina različitih oblika i veličina. Svi su pomno uklopljeni u opći izgled kabine i smješteni tako da budu što praktičniji. Najveći prostor za odlaganje ima obujam od 54 litre i smješten je ispod suvozačeva prednjeg sjedala. Nema odjeljaka kako bi se u njega mogli spremiti raznovrsni predmeti. Zahvaljujući vratašcima na dnu pregrade i ispod prednje klupe, novi Trafic može prevoziti predmete duge do 3,75 m (inačica L1) ili 4,15 m (inačica L2) sa zatvorenim stražnjim vratima. Od ostalih obilježja dodanih novom Traficu za jednostavniju uporabu valja izdvojiti stropni nosač nosivosti 13 kg koji omogućuje optimalno iskorištenje prostora.

Renaultovi konstruktori motora novom su Traficu priskrbili novu liniju motora s tehnologijama proizišlim iz Renaultova uspjeha u Formuli 1. Motori su prilagođeni prema potrebama poslovnih korisnika pa spajaju štedljivu potrošnju i dobre performanse. Potrošnja goriva motora s dva turbopunjača iznosi 5,7 l/100 km (149 g CO2/km). U usporedbi s Traficom II, poslovnim će se korisnicima potrošnja goriva, u prosjeku, smanjiti za 1 l/100 km, što će im u tri godine uštedjeti oko 7500 kuna.

renault trafic

Nova Traficova linija nudi na izbor dvije duljine i dvije visine - te platformsku izvedbu, izvedbu s produljenom kabinom i minibus, odnosno ukupno 270 kombinacija. Nosivost dostavnih inačica kreće se u rasponu od 5,2 do 8,6 m3. Novi je Trafic 210 mm dulji od Trafica II što mu daje ukupni iskoristivi obujam od 200 litara (inačica H1) ili 300 litara (H2). Novi Trafic će otpočetka biti dostupan u deset boja karoserije. Dvije od njih posve su nove (bambusova zelena i bakrena smeđa).

: Pogledajte ostala Renault vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club