13.07.2012.

Novi Renault Clio

Novi Renault Clio prvo je serijsko vozilo koje u potpunosti odražava redizajn tvrtke Renault nastao pod palicom Laurensa van den Ackera. Novi Clio ističe se prednjim dijelom čija je vrijednost naglašena povećanim logom koji vrlo okomito stoji na sjajnoj crnoj podlozi što je obilježje dizajna prvi put primijenjenog na konceptnom vozilu DeZir.

novi renault clio 2012

Svjetla su naglašena kromiranim dodacima, a dnevna LED svjetla naglašavaju izražajnost prednjeg dijela. Ponuđen samo u verziji s 5 vrata, odlikuje se sportskim izgledom naglašenim integriranim kvakama na stražnjim vratima skrivenima tik do stražnjih bočnih stakala. U odnosu na svog prethodnika, visina od poda je snižena, tragovi kotača su prošireni, a kotači primjetno izbačeni prema van, čime su se smanjili blatobrani i naglasila dinamičnost i osobnost vozila.

novi renault clio 2012

Unutrašnjost Novog Clia ostavlja dojam sigurnosti i energije te savršeno upotpunjuje dizajn vanjskog dijela koji odaje snagu i pouzdanost. Dizajn armaturne ploče podsjeća na oblik krila aviona na kojem je sustav multimedije optimalno postavljen na središnju konzolu, ponuđen je širok izbor boja, digitalni brzinomjer, udobna sjedala, dok kromirani i crni sjajni dodaci ujedinjuju modernost i ergonomiju za dobrobit svih putnika.

novi renault clio 2012

Kako bi se ujedinila niska potrošnja i užitak vožnje, Novi Renault Clio nudi gamu značajno obnovljenih benzinskih i dizel motora. Dva nova benzinska motora Energy TCe 90 i TCe 120 ujedinjuju jako nisku potrošnju i emisiju CO2 uz snažna ubrzanja. Što se tiče dizelskih motora, motori Energy dCi nove generacije značajno su poboljšani. U pogledu sigurnosti, Clio je imao od koga naslijediti jer je Clio III bio prvo vozilo segmenta B koje je dobilo 5 zvjezdica na crash testu Euro NCAP 2005.g.

: Pogledajte ostala Renault vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club