09.09.2009.

Peugeot električno vozilo - ion

Peugeot, 1. svjetski proizvođač električnih vozila, lansirat će ion krajem 2010. godine. Automobil će zahvaljujući litij-ionskim baterijama, moći prelaziti 130 km s jednim punjenjem, što će doprinijeti mobilnosti u gradu i brizi za okoliš. Svjetska premijera iona bit će na salonu automobila u Frankfurtu. Peugeot, pionir u proizvodnji električnih vozila, do sad je prodao najviše vozila s „0 emisije“ na svijetu, sa 106-icama proizvedenim između 1995. i 2003. godine.

Lavlja marka želi ostati jedan od najvažnijih igrača na novom tržištu električnih vozila. Tako će krajem 2010. godine Peugeot biti jedan od prvih koji će u Europi komercijalizirati novo, 100 % električno vozilo : i0n. Ovo električno vozilo, razvijeno u suradnji s Mitsubishi Motor Corporation (MMC), namijenjeno je posebnim klijentima ali i flotama (administracija, lokalna udruženja, velike tvrtke…), s obzirom da njegove karakteristike odgovaraju korištenju u gradu.

peugeot ion

Dakle, grad će biti omiljeno okruženje ovog vozila. Vozilo će imati četiri vrata, četiri sjedala, dužinu od 3,48 m, radijus okretanja od 4,5 m i bit će 100 % električno. Razvijat će najveću snagu od 47 kW (64 ks) i moment od 180 Nm, te najveću brzinu od 130 km/h. Vozilo će moći preći 130 km bez punjenja, dok će se litij-ionske baterije moći napuniti za 6 sati pomoću klasične utičnice od 220 V, ili 80 % u samo 30 minuta zahvaljujući brzom sistemu punjenja. Ove će karakteristike omogućiti ovom vozilu s 0 emisije štetnih plinova, dobru polivalentnost korištenja, usporedivu s malih automobilima s klasičnim termičkim motorom u pogledu performansi i prostora.

: Pogledajte ostala Peugeot vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club