28.03.2014.

Peugeot se vraća u Dakar

Nakon obaranja rekorda na najvišoj utrci na svijetu, prešavši 20 km na Pikes Peaku u nešto više od 8 minuta, Peugeot Sport, Red Bull i Total prihvaćaju novi ekstremni izazov: 10 000 km najtežeg i najdužeg relija na svijetu! Nakon 25 godina odsutnosti Peugeot se 2015. vraća Reliju Dakar, kao i vozači Carlos Sainz i Cyril Despres.

peugeot

Nakon podviga na zahtjevnim cestama Pikes Peaka, tim Peugeot Sport želio je otići još dalje kako bi zadovoljio svoj natjecateljski duh novim izazovima. Izbor je pao na najzahtjevniji reli na svijetu - Dakar. Za francuski tim to je povijesni povratak, jer je tamo pobijedio čak četiri puta između 1987. i 1990. godine s mitskim 205 T 16 Grand Raid i 405 T16 Grand Raid.

Na cestama u Južnoj Americi, zahtjevnim i za ljude i za automobile, 25 godina nakon svog zadnjeg sudjelovanja, Team Peugeot Total prihvatit će izazov sa svojim novim adutom - 2008 DKR.

peugeot

U novom višegodišnjem programu Dakar je prioritet za Peugeot, a Carlos Sainz i Cyril Despres bit će stup ekipe. Carlos Sainz, koji je na Reliju Dakar pobijedio 2010. godine, ekipi će donijet svoje dragocjeno iskustvo, uključujući vožnju i razvoj automobila, dok je Cyril Despres, peterostruki pobjednik na motoru, odabrao Peugeot za početak nove karijere na dva kotača.

peugeot

Generalni direktor Maxime Picat: "Naš program za Pikes Peak bio je uspješan jer smo uspjeli spojiti izvanrednog vozača, odličnu momčad i automobil najveće kvalitete. Postavili smo si visoke ciljeve i za reli Dakar, pa će ekipa opet moći računati na sav potreban talent i vještine. Namjeravamo sve pripremiti za reli Dakar sljedeće godine, premda nam je strategija dugoročnija nego za utrku Pikes Peak Hill Climb, jer ćemo se time baviti nekoliko godina. Svjesni smo da je reli Dakar vrlo teška utrka, no i dalje nam je cilj pobijediti u 2015. iz prvog pokušaja."

: Pogledajte ostala Peugeot vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club