19.09.2012.

Peugeot 208 GTi

U proljeće 2012. godine, Peugeot je pomladio i osvježio segment višenamjenskih malih gradskih automobila predstavljanjem modela 208. Novi 208 približio se Premium segmentu, a model 208 GTi, kombinirajući udobnost, svestranost, sportski duh, kvalitetu putničkog prostora, ostavlja još snažniji i upečatljiviji dojam.

peugeot 208 gti

208 GTi namijenjen je zaposlenim pojedincima s visokim očekivanjima. Karakterizira ga sofisticiran izbor materijala i boja. Dinamika modela izražena je posebnim i odmah prepoznatljivim vanjskim identitetom. 208 GTi proširen je 10 mm sa prednje i 20 mm sa stražnje strane. Ukupni učinak ovog modela s troja vrata poboljšan je posebno definiranim karoserijskim komponentama. Veći kotači, preoblikovani pragovi i stražnji spojler poboljšavaju vizualni izgled automobila.

Izgled prednjeg dijela posebno je očaravajući i danju i noću, jer je automobil opremljen novim halogenim prednjim svjetlima. Ona su pažljivo oblikovana s pravokutnom unutarnjom strukturom, a LED tehnologija korištena je za pokazivače smjera i dnevnu rasvjetu. Usko zatvoreni glavni snop svjetla podsjeća na zjenicu mačjeg oka i daje 208 GTi-u izgled šarenice. Svjetla formiraju posebnu 208 rešetku. Blago povećani kromirani rub naglašava prednja svjetla i tako doprinosi dinamici GTi modela. Sjajna crna maska sa svijetlim kromiranim umetcima privlači poglede svojim 3D efektom podsjećajući na sportsku crno-bijelu šahovnicu. Krajnji rezultat je tehnološki i nježan te istovremeno sofisticiran prednji izgled.

peugeot 208 gti

Briga za detalje prisutna je i u dizajnu putničke kabine, čime je stvoren ugodan okoliš. Ova prednost na prvi pogled je vidljiva kada automobil miruje te kad se vrata otvore i otkriju aluminijski prag sa žigom Peugeot-a. Tamne boje prevladavaju cijelim gornjim dijelom, na ploči s instrumentima obloženoj poliuretanskim PVC materijalom i vidljivim šavovima, na ukrasima sjedala i na posebnim detaljima... 208 GTi nudi jedinstveni ambijent, stiliziran s detaljima u crvenoj boji.

208 GTi je razigran sportski automobil, snažan i siguran, praktičan i kompaktan. Za dodatnu sigurnost, ESP (s mogućnošću isključenja) pazi na vozača za vrijeme vožnje. Peugeot 208 GTi u Hrvatskoj se očekuje na proljeće 2013. godine.

: Pogledajte ostala Peugeot vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club