09.09.2014.

Novi Peugeot 508

Novi Peugeot 508, koji će biti predstavljen na nadolazećem salonu automobila u Parizu, krase velike promjene izgleda i tehnološkog sadržaja, te novi motori. Zbog toga taj „grand tourer” više nego ikad prije izražava tržišni pomak marke naviše.

Novi Peugeot 508 ima novu masku, koja će krasiti sve nadolazeće modele marke te je opremljen je novom opremom poput dodirnog ekrana, kamere za vožnju unatrag i sustava praćenja mrtvog kuta. Također uvodi ekonomične i učinkovite agregate poput 2,0 l BlueHDi 150 ks sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem koji s emisijom CO2 od samo 105 g/km čini najbolju ponudu u segmentu za tu razinu snage motora.

Nadahnut i iznimno elegantan dizajn prethodne inačice modela Peugeot 508 ostavljao je dojam robusnog vozila besprijekorne završne obrade. Dizajneri marke nadovezali su se na ta obilježja i načinili vozilo s još više tehnologije, moći i karaktera. Nova maska osnovni je dizajnerski element Peugeota 508. Okomitija i odsad s lavom u središtu, jasno odaje počast prethodnicima iz serije 5.

Poklopac motornog prostora preoblikovan je kako bi postao horizontalniji. Na limuzini je i stražnji dio dodatno profiliran, s preoblikovanim stražnjim branikom koji se odvaja od prtljažnika, i jamči poboljšanu zaštitu. Novi je Peugeot 508 stoga u limuzinskoj izvedbi dulji 38 mm, od čega je 16 mm na prednjem prevjesu (jednako je i za SW), a 22 mm na stražnjem. Zbog novog prednjeg kraja na Peugeotu 508 RXH bilo je potrebno povećanje od 5 mm na prednjem prevjesu, pa je sada dug 4,83 m.

I unutrašnjost je izmijenjena. Instrumentna ploča sadrži 7'' dodirni ekran kojim se na vrlo intuitivan način upravlja većinom funkcija vozila. Ugradnja dodirnog ekrana i njegove virtualne komande omogućili su da središnja ploča ima manje gumba, a u središnjoj se konzoli nalazi nov zatvoren pretinac.

Novi Peugeot 508 donosi i novu razinu sigurnosti i udobnosti. Primjeri su otključavanje i pokretanje vozila bez ključa, automatska električna parkirna kočnica, automatsko obaranje svjetlosnog snopa, unutarnji elektrokromatski retrovizor, nadzor tlaka u gumama, prednji i stražnji parking senzori, četverozonski automatski klima-uređaj, JBL audiosustav… te dva nova sustava - sustav praćenja mrtvog kuta i kamera za vožnju unatrag.

: Pogledajte ostala Peugeot vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club