27.02.2014.

Opel Adam rocks

Adam rocks kombinira užitak vožnje pod vedrim nebom s avanturizmom mini crossovera. Kao novi član obitelji Adam, Adam rocks će imati svoju svjetsku premijeru idućeg mjeseca na Ženevskom sajmu automobila (od 6. do 16. ožujka 2014.). Pridružuje se modelima Adam Jam, Adam Glam i Adam Slam te će dodatno obogatiti Adam-ove mogućnosti personalizacije automobila. Prije 12 mjeseci Adam Rocks je predstavljen u Ženevi kao konceptni automobil, a na ovogodišnjem sajmu će se najaviti njegov početak proizvodnje. Adam rocks će se naći na tržištu već ovog ljeta.

opel

Adam rocks standardno dolazi s električnim sklopivim platnenim krovom swing top i štitnicima karoserije sa svih strana te je 15 mm viši od ostalih Adam-a. Dug je samo 3,74 metra pa je prvi trovratni urbani crossover kraći od četiri metra. Da bi dodatno individualizirali njegovu kabinu, Opelovi su dizajneri razvili nove dizajnerske elemente, ukrase i presvlake jedinstvene za Adam Rocks. Rocks je sa svih strana okružen štitnicima u boji antracita, koji ga čine naizgled još robusnijim i sportskijim. Trapezoidna rešetka s kromiranom središnjom prečkom za logotip umetnuta je u štitnike, dok kontrastni satenski kromirani elementi u obliku bumeranga uokviruju kućište u kojemu se nalaze prednja svjetla za maglu i pokazivači smjera te straga svjetla za vožnju unatrag i ona za maglu. Integrirani stražnji krovni spojler i LED svjetla za dnevnu vožnju također su u standardnoj opremi. Srebrni pragovi sprijeda i straga te istaknuta kromirana ispušna cijev točka su na „i“ dizajna eksterijera.

opel

Pored brojnih inovacija koje povećavaju Adam-ovu sigurnost i udobnost – poput handsfree Park Assist-a koji automatski parkira automobil – Rocks dolazi i s novom generacijom informacijsko-multimedijskog sustava IntelliLink. On omogućuje jednostavnu integraciju pametnih telefona s Android i Apple iOS operacijskim sustavima s automobilom.

opel

Osim novog izgleda Rocks u Adam donosi i novu generaciju motora i mjenjača. U njega će se ugrađivati Opelov novi 1-litarski trocilindrični turbo ECOTEC motor s izravnim ubrizgavanjem. Ovaj trocilindrični motor donosi do 115 KS uz okretni moment od 166 Nm pri niskom broju okretaja te štedljivost u potrošnji goriva od svega 4,3 l/100 km. 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo dolazi u kombinaciji s novim, kompaktnim, šesterostupanjskim ručnim mjenjačem.

opel

Novi model ROCKS jednako je prilagodljiv kao i ostali Adam-i pa dolazi s istim dizajnom „lebdećeg krova“ te nudi mogućnost kombiniranja različitih boja karoserije i krova. Bit će predstavljene i nove boje karoserije, poput živopisne žute "Goldbusters". Paleta boja tada će se sastojati od ukupno 18 boja karoserije i šest posebnih boja krova.

Nakon ženevske premijere Adam Rocks će se naći u prodaji početkom ljeta, kad će biti javno obznanjena i njegova cijena. Proizvodnja će početi u kolovozu 2014. u njemačkoj tvornici u Eisenachu.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club