01.07.2014.

Nova Opel Corsa na tržištu krajem 2014.

Puno se o tome nagađalo, a sad je sigurno: ove će godine biti predstavljena nova Opel Corsa. Trenutno je nadomak serijskoj proizvodnji te se izvode finalne testne vožnje s kamuflažnom vanjštinom skrivenom od pogleda radi finog ugađanja svih komponenti.

Corsa E dolazi s novom generacijom 1-litarskog benzinskog motora ECOTEC s novim šesterostupanjskim ručnim mjenjačem, ali je krasi i novo podvozje i izvanredno ugođeno upravljanje. Opelovi su inženjeri u tajnosti izišli na ceste regije Pfalz, jugozapadno od Frankfurta na Majni, s četiri završna prototipa. Testna vozila opremljena su novim snažnim 1-litarskim trocilindričnim turbo motorima s 85 kW/115 KS i podvozjima Sport i Comfort. Testna su vozila radi usporedbe pratile aktualne Corse 1.4 (74 kW/100 KS) i 1.4 Turbo (88 kW/120 KS).

Opelovi članovi Uprave, uključujući glavnog izvršnog direktora dr. Karla-Thomasa Neumanna, potpredsjednika inženjerskog odjela Michaela Ablesona i potpredsjednika prodaje i postprodaje Petera Christiana Küsperta, stavili su novu generaciju Corse pod povećalo. Povratne informacije vrlo su pozitivne i jasno je primjetan veliki skok između Corse D i Corse E. Svi jednoglasno hvale novorazvijeni motor 1.0 ECOTEC. Prednosti tog trocilindričnog turbo motora – okretni moment, voznost i niska razina buke – uz posve nov mjenjač i podvozje na vrhu su kvaliteta koje je istaknula Uprava i inženjerski tim.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club