09.07.2014.

Mazda otkriva novu MX-5

Nakon 25 godina i tri generacije, Mazda otvara novo poglavlje za svoj legendarni roadster MX-5. Japanski proizvođač automobila, poznat po izazivanju konvencionalnih ideja, otkrit će novi model četvrte generacije pred ekskluzivnom publikom na dva posebna eventa u Španjolskoj početkom rujna ove godine.

Inicijalno razotkrivanje održat će se 3. na 4. rujna u Barceloni istodobno sa sličnim eventima u Japanu i SAD-u. Mazdini gosti iz cijelog svijeta biti će prvi koji će uživo vidjeti potpuno novi MX-5, koji drži Guinnessov rekord kao najprodavaniji sportski dvosjed svih vremena. Dva dana kasnije, 6. rujna, ljubitelji MX-5-ica iz cijele Europe skupit će se u Barceloni kako bi vidjeli sljedeću generaciju kultnog roadstera. Pod geslom "Živio roadster", na oba eventa proslavit će se 25. godišnjica Mazde MX-5.

Od 1989. proizvedeno je gotovo 945.000 komada MX-5-ica (do 31. svibnja 2014). Pobjednička formula za koncept ovog automobila, koji je svojom pojavom oživio gotovo izumrlo tržište roadstera, od početka je bila čisti vozački užitak koji se temelji na laganoj gradnji i idealnom rasporedu težine među osovinama.

: Pogledajte ostala Mazda vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club