28.09.2012.

Novi Hyundai Santa Fe

Prvi put predstavljena na auto salonu u New Yorku u travnju ove godine, treća generacija popularnog Santa Fea sigurnije no ikad kroči u premium segment SUV automobila. Još atraktivniji, opremljeniji, kvalitetniji, boljih performansi i niže potrošnje goriva, novi Santa Fe stigao je i na hrvatsko tržište.

hyundai

Potpuno obnovljen, dolazi sa impresivnim, pomalo agresivnim dizajnom, slijedeći Hyundaijevu dizajnersku 'fluidic sculpture' filozofiju. Snažne, dinamične, ali skladne linije u kombinaciji sa upečatljivom Hyundaijevom šesterokutnom maskom daju poseban pečat osobnosti i stilu.

Posebno za ovaj model Hyundaijevi dizajneri osmislili su dizajnerski koncept 'Storm Edge', prema kojem je novi izgled Santa Fea inspiriran snažnim i uzbudljivim prizorima iz prirode. Novi model, u odnosu na prethodnika, duži je 30 mm (4690 mm), te 10 mm uži (1880 mm) i 45 mm niži (1680 mm) što mu daje određenu dozu sportskog izgleda. Međuosovinski razmak je ostao isti (2700 mm), a u skladu sa raskošnim vanjskim dimenzijama i putnička kabina nudi obilje prostora i komfora.

Sprijeda je povećan prostor iznad glave, dok je na stražnjoj klupi sada znatno više mjesta i za noge. Materijali u unutrašnjosti kvalitetniji su i mekaniji, pa tako cijeli interijer odiše elegancijom i luksuzom. Sjedala su veća, udobnija i ergonomski oblikovana, sa praktičnim detaljima kao što su električno podešavanje, grijači sjedala i drugo.

Osim udobnosti, u novom Santa Feu zajamčena je i maksimalna sigurnost vozača i putnika. Unaprijeđeni sigurnosni sustav objedinjuje sve napredne elemente aktivne i pasivne sigurnosti, a kombinacijom najnovijih tehnologija poboljšane su cjelokupne dinamičke sigurnosne performanse vozila.

hyundai

Dorađeni motori novog Santa Fea daju još više snage, brzine te minimalnu razinu buke i vibracija, i što je još važnije, značajno nižu potrošnju goriva. Na hrvatskom tržištu dostupna su dva motora ( benzinski 2.4 GDi motor snage 192 KS, te poznati dizelski 2.2 CRDi motor snage 197 KS koji dolazi i u kombinaciji sa pogonom na četiri kotača i automatskim mjenjačem) i tri paketa opreme (iStart, iLike i iThink). Početna cijena modela je 260.230 kn.

Ponuda modela Santa Fe uključuje Hyundai trostruko petogodišnje jamstvo koje podrazumijeva 5 godina punog tvorničkog jamstva, 5 godina mobilnog jamstva i 5 godina preventivnih pregleda.

: Pogledajte ostala Hyundai vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club