02.12.2009.

Prvi pneumatik za motcikle s potpisom Michelin® & Harley-Davidson®

Prvi puta u svojoj povijesti tvrtke Michelin i Harley-Davidson su udružile snage kako bi razvile potpuno novi pneumatik Michelin® Scorcher™ "31". Na bočnici pneumatika nalaze se logotip oznake kompanija. Ekskluzivno će biti dostupni u prvo ugradnji, na četiri modela motocikla "2010 Harley-Davidson® Dyna®". Michelin® Scorcher™ "31"  kombinira tri karakteristike: maksimalno prianjanje, dugotrajnost i izvanrednu upravljivost.

michelin i harley davidson

Poseban duboki profil gaznog sloja poboljšava držanje ceste i evakuaciju vode. Kvalitetu prianjanja osobito na mokrim podlogama, ovaj pneumatik ima zbog mješavine gume koja sadržava posljednju generaciju sintetičkih polimera tvrtke Michelin®. Velika dugotrajnost pneumatika Michelin® Scorcher™ "31" proizlazi iz kvalitete sastavnih dijelova i postupka proizvodnje. Kojim se dobiva vrhunska homogenost mješavine i ima bitnu ulogu pri postizanju velike trajnosti.

Michelin je izradio pneumatik izvanredne upravljivosti koja daje pouzdanost svojim korisnicima. Kako bi timovi iz odjela istraživanja i razvoja u tome uspjeli, postavili su pojas aramidnih vlakana ispod gaznog sloja i stabilizirali pneumatik u kontaktu s cestom. Dodatno karkasa pneumatika je izrađena na bazi poliestera kako bi omogućila iznimnu udobnost.

Trenutno je dostupan samo u prvo ugradnji modela Harley-Davidson® Dyna® 2010 Super Glide®, Super Glide® Custom, Street Bob® i Low Rider®. Ovaj pneumatik Michelin® Scorcher™ "31" će se također moći montirati na modele Harley-Davidson® Dyna®  godišta od 2006 do 2009.

: Pogledajte ostale vijesti i videa iz rubrike Gume :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club