02.04.2014.

Goodyear predstavio gume budućnosti za SUV vozila

Goodyear je na nedavno održanom autosalonu u Ženevi predstavio koncept gume budućnosti za SUV vozila. Goodyearov koncept guma rezultat je neprestanih napora kompanije Goodyear za razvojem inovativnih proizvoda koji otvaraju nove mogućnosti za budućnost.

gume

Glavna je prednost novoga koncepta širok središnji kanal zbog kojega guma ima manju kontaktnu površinu i posljedično manji otpor kotrljanja, a to se odražava u većoj iskoristivosti goriva i manjoj količini emisije CO2. Kanal je također zasnovan za raspršivanje velikih količina vode i blata ispod kontaktne površine gume u mokrim uvjetima, što omogućuje bolje prianjanje gume na mokroj površini. Goodyearova guma ne predviđa montažu dviju užih guma na jednom naplatku, nego se zasniva na gumi s dvostrukom kontaktnom površinom i jednom jedinom konstrukcijom za SUV gume. Spomenuti pristup znači da guma može prenositi težinu opterećenja SUV vozila, a ujedno pruža prednosti gume s dvjema kontaktnim površinama.

U Goodyearovim razvojno-istraživačkim objektima u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama na stotine sati posvećene su promišljanju, analiziranju, učenju, planiranju i razvijanju novih ideja i koncepata. Upravo su te ideje i koncepti često i predstavljeni u konceptnim gumama te se zatim upotrebljavaju kao osnova za daljnji razvoj.

gume

Na sajmu automobila u Ženevi Goodyear je predstavio i gume za sportske terence koje su na europskoj oznaci svrstane u visoke kategorije. Među izloženim gumama za segment SUV i terenskih vozila predstavljena je guma EfficientGrip SUV u dimenziji 215/50 R17 koja je u toj seriji prva s ocjenom BA na oznaci i koju je proizvođač automobila Nissan odabrao za prvu opremu novoga Nissan Qashqaia 2014. Pomoću tehnologije FuelSaving guma osigurava manju potrošnju i manju količinu emisije CO2, a istodobno zbog uporabe posebnih prianjajućih smola koje je Goodyear razvio za gazni sloj na mokroj cesti osjetno povećava prianjanje. Goodyearovim visokim kategorijama na europskoj oznaci puno pridonosi i guma Eagle F1 Asymmetric SUV, prva u kategoriji guma Eagle F1 Asymmetric SUV koja je na oznaci dobila ocjenu BB.

: Pogledajte ostale vijesti i videa iz rubrike Gume :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club