08.12.2010.

Započela proizvodnja novog Focusa

Serijska proizvodnja novog Ford Focusa, prvog Fordovog globalnog kompaktnog automobila, započela je u Fordovoj tvornici Saarlouis u jugozapadnoj Njemačkoj.

ford

Novi Ford Focus je ključni čimbenik plana One Ford u podizanju globalne vrijednosti kompanije. Nastavno na globalni razvojni program, novi Focus će se proizvoditi na tri kontinenta i bit će dostupan za prodaju na više od 120 tržišta širom svijeta.

Tvornica Saarlouis u njemačkoj pokrajini Saarland koja je ove godine proslavila svoju 40. obljetnicu, biti će jedino mjesto proizvodnje novog Focusa u zapadnoj Europi i to za sve tri karoserijske izvedbe – četiri, pet vrata i karavan. Proizvodnja modela ST visokih performansi priključit će se početkom 2012. godine.

ford

S više od 6.500 djelatnika i više od 3 milijarde uloženih Eura u kontinuiranu modernizaciju, Fordova tvornica u Saarlouisu je među vodećim proizvodnim lokacijama europske automobilske industrije. Tvornica ima kapacitet proizvodnje od čak 1.850 jedinica dnevno u tri smjene. Trenutačno proizvodi oba Ford Focusa i Ford Kugu.

Više od 10 milijuna primjeraka Ford Focusa prodano je širom svijeta od izlaska prvog modela 1998.godine. Šest milijuna prodano je u Europi, a samo u Saarlouisu proizvedeno je više od 3.7 milijuna.

: Pogledajte ostala Ford vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club