26.10.2012.

Sljedeća generacije Corvette

Chevrolet je potvrdio da će u nedjelju, 13. siječnja 2013. u Detroitu biti predstavljena nova, sedma generacija Corvette. Da bi pokrenuo odbrojavanje do premijere, Chevrolet je predstavio novi logotip s prekriženim zastavama za novu Corvette 2014.

logotipi

Novi logotip s prekriženim zastavama predstavljen je na trkaćoj stazi Road Atlanta na kojoj je tim Corvette Racing proslavio velike pobjede na prvenstvu serije ALMS (American Le Mans Series) GT za modele iz masovne proizvodnje.

Chevrolet je osigurao prvenstvo za proizvođače, Corvette Racing je osigurao timsku pobjedu, a Oliver Gavin i Tommy Milner trijumfirali su u kategoriji vozača sa četiri pobjede u devet utrka koje su prethodile Petit Le Mansu, finalu sezone 2012. ALMS.

Ova su prvenstva učinila Corvette Racing najuspješnijim timom u povijesti ALMS-a s ukupno 77 pobjeda u klasi, osam osvojenih prvenstava za vozače i devet timskih i proizvođačkih naslova od 2001. godine. Tim je zabilježio i sedam pobjeda u klasi na natjecanju 24 sata Le Mansa od 2001. godine. Corvette Racing će predstaviti C6.R za sezonu 2013. ALMS-a, a očekuje se da će C7.R doživjeti svoju trkaću premijeru 2014. godine.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club