30.08.2012.

Novosti u Chevroletovoj ponudi

Nekoliko tjedana prije otvorenja ovogodišnjeg Pariškog sajma automobila Chevrolet je, osim svjetske premijere malog SUV-a Traxa, pripremio još mnoštvo novosti.

chevrolet spark

Spark

Spark je zamišljen kao revolucionaran i izražajan, a njegov novi izgled tu filozofiju vodi korak naprijed. Redizajnirana dvodijelna rešetka i prednji odbojnik kao i promijenjeni poklopci prednjih svjetala i svjetala za maglu daju Sparku nov i svjež izgled. Spark dolazi i s redizajniranim 14 i 15-inčnim aluminijskim naplatcima koji naglašavaju njegov još više sportski i „odrastao“ izgled. Straga je središnje i visoko podignuto LED stop-svjetlo integrirano u spojler iznad stražnjeg vjetrobrana, čime je vozaču poboljšana vidljivost.

spark

Među promjenama eksterijera novi su ukrasni elementi, kao i nešto drugačija središnja konzola s poboljšanim mogućnostima odlaganja. Chevrolet Spark pogoni 1,0-litarski ili 1,2-litarski motor s 68, odnosno 82 konjske snage. Oba troše pet litara na 100 km pri kombiniranoj vožnji, dok emisija ugljičnog dioksida u prosjeku iznosi 118 g/km.

Orlando sada i u turbo verziji

Kupci Orlanda znat će cijeniti snagu 1,4-litarskog turbo benzinskog motora koji će se pridružiti trenutno ponuđenim – 1,8-litarskom benzinskom i 2,0-litarskom dizelskom motoru. Ovaj novi motor ima 140 KS (103 kW) te nudi vršni okretni moment od 200 Nm između 1850 i 4900 okretaja u minuti.

orlando

Sustav Start/Stop je standardan, kao i šesterostupanjski ručni mjenjač. Prosječna potrošnja iznosi 6,2 litre na 100 km pri kombiniranoj vožnji. Zahvaljujući električnom servo upravljanju (EPS) i sustavu Start/Stop, dvije postojeće varijante Orlandova 2,0-litarskog dizelskog motora postat će još štedljivije uz uštedu u potrošnji goriva do 11% pri kombiniranoj vožnji.

Među dodatnim su novim značajkama kod Orlanda iz modelske godine 2013 opcionalna stražnja kamera te suvozačko sjedalo koje se može posve preklopiti.

Cruze

Dolaskom Cruzea karavana u prodajne salone širom Europe, Chevrolet sada u svojoj ponudi ima i kompaktni utomobil koji će se posebno svidjeti obiteljima kao i pojedincima s aktivnim stilom života. Karavan koji se pridružuje popularnoj limuzini i varijanti s pet vrata ima prtljažnik od čak 1478 litara.

cruze

Viši paketi opreme opremljeni su Chevroletovim MyLinkom, novim multimedijsko-informacijskim sustavom koji prikazuje sadržaje pametnog telefona na dodirnom zaslonu u boji, visoke razlučivosti, dijagonale sedam inča. Sljedeće godine bit će dostupna i aplikacija za navigaciju.

Ponuda pogonskih sustava, pored već postojećih 1,6-litarskog i 1,8-litarskog benzinskog motora, sastoji se od 1,4-litarskog turbo benzinskog motora i 1,7-litarskog dizelskog kao i unaprijeđenog 2,0-litarskog dizelskog motora. Uz potrošnju od samo 4,5 litara na 100 km, 1,7-litarski dizelski motor najštedljiviji je Cruzeov motor.

Snaga dizela za Malibu

Malibu je Chevroletova nova perjanica u Europi koji se ističe svojim američkim stilom, prostranošću i EuroNCAP-ovom ocjenom sigurnosti od maksimalnih pet zvjezdica. Sada se u europskim prodajnim salonima može kupiti dizelska varijanta ove srednje velike limuzine.

malibu

Ovaj pouzdan i snažan motor ima common rail ubrizgavanje goriva pod visokim tlakom, upravljanje pomakom bregastih osovina te turbopunjač s naprednom promjenjivom geometrijom i unutarnjim hlađenjem. Maksimalna snaga koju daje iznosi 160 KS pri 4000 okretaja uz vršni okretni moment od 350 Nm pri 1750 okretaja.

Prema željama kupaca, 2,0-litarski dizelski i 2,4-litarski benzinski motor dostupni su s automatskim prijenosom.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club