16.06.2010.

Slavlje mladih Chevroletovih kreativaca

Ema Gašljević će svojim futurističkim, ali elegantnim i ženstvenim kombinezonom predstavljati Hrvatsku u europskom finalu natječaja Mladi? Kreativni? Chevrolet! 2010. Desetero finalistica kategorije moda pokazalo je svoje radove na modnoj reviji u sklopu prvog dana Fashion Weeka Zagreb u Balonu Boćarskog doma na Prisavlju. Pred studente je postavljen izazov da osmisle kreaciju koju će hostese nositi na sajmovima automobila, a inspiracija im je trebao biti električni automobil - Chevrolet Volt.

prvo-mjesto

Stručni žiri daleko najboljim ocijenio je kombinezon koji potpisuje Ema Gašljević, dvadesetdvogodišnja studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba. Sanja Švraka, također s kombinezonom, osvojila je drugo, a Ana Trišler koja se odlučila za haljinu treće mjesto. Etablirano ime svjetske modne scene, Marko Mitanovski, dizajner Lady Gage, uručio je nagrade mladim kreatoricama, poželjevši im puno uspjeha u daljenjem radu.

Unutar programa koji su vodile Marijana Batinić i Petra Nižetić predstavljeni su od prije poznati pobjednički radovi iz ostalih kategorija. Tako se Spark, novi Chevroletov mini, „prošetao“ pistom poput pravog manekena ukrašen naljepnicama pobjedničkog dvojca kategorije vizualne umjetnosti Nikole Vukalovića i Alena Vukovića (Grafički fakultet).

Pobjednica kategorije fotografija je Irena Zrinščak (Grafički fakultet), a najbolji video djelo je Davora Konjikušića, Gašpera Milkoviča Biloslava i Nevena Petrovića (Akademija dramskih umjetnosti).

Pobjednike očekuju vrijedne novčane nagrade te europsko finale u kojem će odmjeriti snage s kolegama iz devetnaest zemalja Europe. Javno glasanje otvoreno je na stranici www.youngcreativechevrolet.eu gdje možete pronaći sve radove koji sudjeluju u ovogodišnjem finalu te glasati za vlastitog favorita.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club