08.01.2010.

Chevrolet slavi najveći porast tržišnog udjela

Prema podacima Promocije plus o broju registiranih osobnih vozila zaključno s 30. prosincem, Chevrolet u Hrvatskoj ima velikog razloga za slavlje jer je bez obzira na izuzetno tešku 2009. godinu s vrlo ograničenim sredstvima ostvario impresivne rezultate i zauzeo visoko osmo mjesto na prodajnoj ljestvici s 2071 registracijom.

chevrolet matiz

To je veliki uspjeh jer je Chevrolet u Hrvatskoj započeo s prodajom nedavne 2004. godine i u samo nekoliko godina postao je najprodavaniji neeuropski brend. Prema dostupnim podacima Chevrolet je u prvih jedanaest mjeseci postigao najveći porast tržišnog udjela i to za 1,99% (sa 2,53% u 2008. na 4,52% u 2009.). Chevrolet je postavio rekord sa 7,6% tržišnog udjela osobnih automobila u mjesecu svibnju čime je zauzeo povijesno peto mjesto u prodajnom poretku proizvođača.

chevrolet cruze

Podaci govore kako su kupci prepoznali da Chevrolet nudi najbolju vrijednost za uloženi novac. Chevroletovom uspjehu najviše je pridonio Aveo, te Spark koji je čvrsto zauzeo prvo mjesto u segmentu mini automobila s gotovo dvostruko većom količinom prodanih vozila od drugoplasiranog. Najveće iznenađenje je izuzetan prodajni uspjeh Cruzea koji je u Europi nadmašio i najoptimističnija očekivanja.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club