12.05.2011.

Chevrolet Volt Zeleni auto godine

Chevrolet Volt proglašen je svjetskim zelenim automobilom za 2011. osvojivši titulu „2011 World Green Car of the Year“ na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku.

„Izbor Volta za Zeleni automobil godine dodatni je dokaz kvalitete štedljivih tehnologija koje Chevrolet sada nudi u cijelom svijetu“, rekao je Rick Scheidt, potpredsjednik Chevroletovog marketinga. „Ova nagrada, kao i ostale koje su joj prethodile, potvrda je truda koji je razvojni tim uložio u stvaranje ovog automobila s potencijalom da promijeni svijet osobnog prijevoza.“

volt

Chevrolet Volt je bio u konkurenciji od dvanaest ukupno prijavljenih novih vozila iz cijelog svijeta. Izbor je onda smanjen na deset modela te na kraju na tri finalista: BMW 320d Efficient Dynamics Edition, Chevrolet Volt i Nissan Leaf.

Kako bi uopće mogli osvojiti titulu Svjetskog automobila godine u određenoj kategoriji, kandidati moraju ispuniti kriterij dostupnosti za kupnju na najmanje dva kontinenta u razdoblju od 1. siječnja 2010. do 30. svibnja 2011. Chevrolet Volt će moći sudjelovati u izboru najboljeg automobila na svijetu za 2012. jer će krajem ove godine biti u prodaji u Europi i Aziji.

Europski kupci moći će vidjeti Volt u odabranim Chevroletovim zastupstvima od studenog 2011.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club