28.04.2010.

Chevrolet Volt MPV5

Pripremajući se za dolazak Volta, Chevrolet je iskoristio sajam Auto China 2010 koji se održava u Pekingu kako bi predstavio električno konceptno vozilo Volt MPV5. Ovaj višenamjenski konceptni crossover za pet putnika demonstrira potencijal pogonskog sustava Voltec time što koristi istu bazu kao Volt te donosi vožnju na električni pogon bez ikakvih štetnih emisija.

Chevrolet Volt MPV5

Stilom konceptni Volt MPV5 posuđuje elemente dizajna i aerodinamičnosti od Chevrolet Volta. Prednji dio vozila je među najaerodinamičnijima u segmentu crossovera zahvaljujući zatvorenoj rešetci i optimiziranom donjem usisniku za zrak, a oboje pomažu u učinkovitoj potrošnji goriva. Puno podvozje zajedno s ojačanjima karoserije, uvučenim stražnjim svjetlima i posebno dizajniranim oštricama na stražnjim trokutastim prozorčićima također pomažu da konceptni Volt MPV5 siječe zrak poput britve. Snažan fokus na poboljšanu aerodinamiku također produžuje vožnju na čisti električni pogon.

Chevrolet Volt MPV5

Dimenzije konceptnog Volta MPV5 obećavaju dodatan komfor za putnike. Dok je međuosovinski razmak Volta MPV5 sa svojih 2.760 mm tek 15 mm dulji od onog Chevrolet Volta, karoserija koncepta dulja je 181 mm (4.585 mm), 73 mm šira (1.871 mm) i 182 mm viša (1.612 mm) nego kod Volta.

Konceptni Volt MPV5 koristi isti pogonski sustav, Voltec, kakav ima Chevrolet Volt, uključujući i mogućnost da ugrađeni motor-generator produlji vozni doseg i tako ukloni strah od „ostanka na cesti“. Električni pogon napaja se iz 16-kilovatsatne litij-ionske baterije u obliku slova T.

Chevrolet Volt MPV5

Fleksibilnost Volteca omogućuje konceptnom Voltu MPV5 da se kreće punom snagom i ubrzanjem pod punim opterećenjem, dakle s pet putnika u vozilu, u duljini od maksimalno 51,5 km na čisti električni pogon. Kada se baterija isprazni, 1,4-litarski motor-generator počinje napajati energiju te proizvodi struju za daljnjih 482 km.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club