03.02.2011.

Chevrolet Orlando cijena u Hrvatskoj

Orlando, novi Chevroletov obiteljski jednovolumen sa sedam sjedala u prodaji će se naći krajem veljače po cijeni od 120.500 kuna. To je cijena za benzinski model s 1.8 motorom (141 KS) i paketom opreme LS koji uključuje: ABS, ESP, 6 zračnih jastuka, klima uređaj, CD-radio MP3, električne podizače prednjih stakala, električno pokretana vanjska ogledala. Osnovni dizelski model s 2.0 motorom (130 KS) i 6-stupanjskim mjenjačem u prodaji će biti po cijeni od 146.000 kuna uz bogatiji paket opreme LT.

chevrolet orlando

Chevroletovo novo kompaktno višenamjensko vozilo svojim robusnim izgledom i spuštenom linijom krova sa siluetom inspiriranom crossoverima dovodi stil u ovaj segment, dok istovremeno zadržava prepoznatljivo Chevroletovo „lice“ za koje je karakteristična podijeljena rešetka s logom u obliku leptir-mašne. Chevrolet Orlando je pravi moderni obiteljski automobil koji spaja praktičnost sedmerosjeda, prilagodljivu unutrašnjost i pregršt prostora za prtljagu.

Zahvalan za vožnju, siguran za sve

Dok će vanjština novog Chevrolet Orlanda sasvim sigurno privući puno pažnje, i unutrašnjost donosi puno značajki koje karakteriziraju najnoviji Chevroletovi dizajnerski elementi kao što je dvostruki kokpit inspiriran legendarnim modelom Corvette te plavo ambijentalno osvjetljenje središnje konzole. Orlando nudi prepoznatljiv dizajn uz dobro osmišljene funkcionalnosti, pa će pažnju većih obitelji privući „kazališnim“ rasporedom sjedala u tri reda, veličinom prostora za smještaj prtljage i brojnim rješenjima za pohranu.

chevrolet orlando

Raspored sjedala prozvan je „kazališnim“ jer su usprkos spuštajućoj liniji krova dizajneri uspjeli podići drugi i treći red sjedala kako bi omogućili putnicima u Orlandu još bolju vidljivost kroz vjetrobransko i bočna stakla. Moguće je postaviti sjedala u razne konfiguracije nezavisnim spuštanjem drugog ili trećeg reda sjedala ili oba reda zajedno kako bi se dobio posve ravan utovarni prostor. Drugi red sjedala također ima mogućnost preklapanja lijevog ili desnog vanjskog sjedala pa putnici mogu vrlo lako ulaziti i silaziti s trećeg reda sjedala. Kada dođe vrijeme za utovar velikih komada prtljage, Orlandov prtljažnik je sa svojih 1.487 litara uz sklopljena oba reda sjedala jedan od najvećih u klasi jednovolumena (852 litre do donjeg ruba prozora).

Svaki pravi obiteljski automobil treba puno prostora za odlaganje svih sitnica koje se skupe u automobilu. Orlanda dolazi s cijelim nizom odjeljaka i pretinaca raznih veličina i oblika, uključujući pretinac za sitan novac i dva velika držača za čaše na središnjoj konzoli, držače za autokartu i boce integrirane u prednja i stražnja vrata te cijeli niz pojedinačnih pretinaca za pohranu u prtljažniku. Međutim možda je najinovativniji prostor za pohranu skriven iza prednje maske audiosustava čime je na dohvat vozačeve i suvozačeve ruke. Ovaj prostor vidljiv je kad se preokrene prednja maska audiosustava i dovoljno je velik za spremanje stvari kao što su MP3 player, sunčane naočale ili novčanik. U taj je prostor ovisno o paketu opreme smješten i USB priključak savršen za punjenje MP3 uređaja ili iPoda tijekom vožnje.

chevrolet orlando

Sigurnost svih putnika u vozilu uvijek je glavna preokupacija u ovoj klasi automobila, a s Orlandom će vlasnici biti sigurni da je najveća moguća pažnja posvećena detaljima te da su korištene najnovije dostupne tehnologije.

Veći dio strukture karoserije Orlanda sastoji se od čelika visoke čvrstoće korištenog za konstrukciju svojevrsnog kaveza za učinkovitu sigurnost putnika u slučaju frontalnog, bočnog i stražnjeg udarca u automobil. Ako dođe do sudara, putnici bit će zaštićeni s dva prednja i dva bočna zračna jastuka te dvije zračne zavjese. Jedan od najvećih izazova pred kojim se često nađu spasitelji koji prvi priskaču u slučaju prometne nesreće je kako pomoći putnicima u vozilu kada su vrata zaključana. Orlando je zato opremljen senzorskom tehnologijom koja u slučaju sudara, odnosno prilikom udarca automatski otključava vrata.

Tri motora, tri razine opreme

Ispod poklopca moći će se birati između tri Chevroletova najnovija motora s ekonomičnom potrošnjom – tu je jedan benzinski i dva dizelska motora. Benzinski motor je 1,8-litarski sa 141 KS pri 6.200 okretaja u minuti i 176 Nm vršnog okretnog momenta pri 3.800 okretaja u minuti. Maksimalna brzina za ovu verziju je 185 km/h. Emisija štetnih plinova i potrošnja goriva 1,8-litarskog benzinskog motora iznose 172 g/km i 7,3 l/100 km.

chevrolet orlando

Dva dizelska motora jednake su zapremine, no drugačije su ugođeni kako bi bili različite snage i voznih karakteristika. Oba motora su 2,0-litarski sa četiri ventila po cilindru i common-rail sustavom ubrizgavanja goriva. Snažniji od dvaju motora daje 163 KS pri 3.800 okretaja u minuti i 360 Nm vršnog okretnog momenta pri 2.000 okretaja u minuti. Preostala verzija daje 130 KS pri i 350 Nm vršnog okretnog momenta pri istom broju okretaja. Orlando s dizelskim motorom snage 130 KS postiže maksimalnu brzinu od 180 km/h, dok maksimalna brzina snažnije dizelske verzije sa 163 KS iznosi 195 km/h. Oba motora imaju identičnu emisiju i potrošnju goriva od 159 g/km i 6 l/100 km.

Kupci mogu birati između tri paketa opreme: LS, LT i LTZ. Za koji se god model odlučili, zajamčena im je bogata oprema, s elektroničkom kontrolom stabilnosti, šest zračnih jastuka i električno pokretanim vanjskim ogledalima kao standardnim značajkama čak i kod početnog paketa LS. Srednje rangiran paket opreme LT dolazi s dodatnim značajkama kao što su senzori za parkiranje i kontrole audiosustava na upravljaču, dok se veći 17-inčni aluminijski naplatci nude s najjačim paketom opreme LTZ.

chevrolet orlando

Temeljen na Chevroletovoj uspješnoj i nagrađivanoj limuzini Cruze koja već dokazano ima vrhunsku upravljivost, Orlando će svojim vozačima ponuditi sigurnu, no istovremeno i uzbudljivu vožnju. Orlandov provjereno kvalitetan ovjes je McPherson tipa sprijeda, a straga je polukruta torzijska osovina. Slijedeći uspjeh Chevroleta Cruze, Orlandovo podvozje ugođeno je tako da pruži idealan kompromis između udobne vožnje i agilnosti. McPherson opruge korištene za prednji ovjes rabe hidrauličke amortizere koji se inače susreću kod skupljih vozila i nude veću udobnost pri vožnji za putnike te kontroliranu apsorpciju udara pri vožnji na različitim cestovnim površinama.

Orlandovo podvozje i struktura karoserije konstruirani su sa sigurnosti kao glavnom ciljem. 16-inčne ventilirane prednje disk-kočnice prisutne su na svim varijantama, sa 16-inčnim čvrstim diskovima straga i elektroničkim ABS-om na svim kotačima. Sva podvozja također imaju elektroničku raspodjelu sile kočenja – sustav koji raspoređuje količinu kočione sile na pojedine kotače, osiguravajući najkraći put kočenja. Tu su još i kontrola proklizavanja kao osiguranje protiv izlijetanja vozila s putanje te za slučajeve kada je cesta mokra ili skliska, zatim elektronička kontrola stabilnosti i hidraulička pomoć pri kočenju.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club