08.04.2011.

Chevrolet Mi-ray roadster koncept

Koncept Chevrolet Mi-ray predstavljen je danas na Seulskom sajmu automobila. Mi-ray je razvijen u GM-ovom Studiju za napredni dizajn u Seulu. Kombinirajući najnoviju tehnologiju hibridnog pogona s modernim stilom, ovaj automobil miješa Chevroletove prepoznatljive dizajnerske elemente s futurističkom vizijom kao pravi podsjetnik da Chevrolet u 2011. godini obilježava svoju stogodišnjicu postojanja.

Chevrolet Mi-ray

Nastao u čast Chevroletove tradicije proizvodnje sportskih automobila, Mi-ray je malen i otvoren kao Monza SS iz 1963. te lagan i karakteran kao Corvair Super Spyder iz 1962. Mi-ray dolazi s konceptnim „poluelektričnim“ pogonskim sustavom smještenim najvećim dijelom iza i ispod vozača, čime se dobivaju najbolje performanse i učinkovitost u potrošnji goriva. Pokreću ga dva elektromotora snage 15 kW smještena u prednjem dijelu vozila koja omogućuju velika ubrzanja i nultu emisiju pri gradskoj vožnji. Motore pak napaja 1,6-kilovatsatna litij-ionska baterija koja se puni regenerativnim kočenjem. Mi-ray također ima mogućnost prebacivanja s prednjeg na stražnji pogon.

Chevrolet Mi-ray

"Pogonska tehnologija usklađena je s ostatkom vozila dajući izvanredne performanse uz minimalan utjecaj na okoliš", rekao je Mike Arcamone, predsjednik i izvršni direktor GM Koreja. "Kombinirajući GM-ovu pogonsku tehnologiju i vizionarski dizajn, Mi-ray ilustrira kakva će biti budućnost Chevroleta širom svijeta: ekspresivna, mladenačka i zabavna."

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club