23.08.2013.

Chevrolet Camaro u Europi

Novi Camaro u kabriolet i coupe izvedbi bit će predstavljen na 65. sajmu automobila u Frankfurtu. Najnovije izdanje ovog glasovitog američkog “muscle car” automobila predstavlja najznačajniji redizajn od predstavljanja pete generacije Camara kao konceptnog vozila 2006.

Poboljšana aerodnamika

Novi Camaro može se pohvaliti poboljšanom aerodinamikom koja omogućuje učinkovitije hlađenje i stabilnost pri velikim brzinama. Prednji dio vozila ima širu donju i užu gornju rešetku, dok funkcionalni poklopac motora s otvorom za zahvat zraka pomaže u smanjenju zagrijavanja i aerodinamičnog uzgona. Na stražnjem dijelu novi dizajn upotpunjuju posebno oblikovana vrata prtljažnika, vodoravna svjetla i difuzor.

camaro

Automobil pogoni 6,2-litreni V8 motor koji dolazi u kombinaciji sa šesterostupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem. Model s automatskim mjenjačem uključuje aktivno upravljanje gorivom i promjenjiv rad ventila (VVT). Model s ručnim mjenjačem proizvodi 432 KS (318 kW) pri 5900 okretaja u minuti i daje okretni moment od 569 Nm pri 4600 okretaja u minuti. Coupe verzija s ručnim mjenjačem ubrzanje do 100 km/h postiže za 5,2 sekunde, a kabriolet s ručnim mjenjačem za 5,4 sekunde.

Moderna i praktična unutrašnjost

Zahvaljujući daljinskom otvaranju bez upotrebe ključa koje se nudi u standardnoj opremi, u Camaro se ulazi jednostavno i ugodno. Kod verzije s automatskim mjenjačem, kupci se mogu odlučiti za opciju daljnskog pokretanja motora. Sportska sjedala Recaro dolaze kao opcija kod coupe varijante.

camaro

Camaro dolazi s novim radijskim sustavom MyLink koji omogućuje korisnicima da otvaraju imenike, osobne liste pjesama i fotogalerije sa svojih pametnih telefona na ekranu automobila. Povezivanje je omogućeno putem USB-a, Bluetootha ili aux-in priključaka. Uz prepoznavanje govora, sustav nudi i mogućnost pretvaranja teksta u govor, koji omogućuje korisnicima preslušavanje tekstualnih poruka s njihovih pametnih telefona. U standardnu opremu uključena je i kamera za vožnju unatrag.

Osim toga, kupci se mogu odlučiti za kupnju integriranog sustava za navigaciju koji pokriva cijelu Europu. Kao i kod svih Chevroletovih radijskih sustava MyLink, vlasnici će moći nadograditi novi sustav posebnim aplikacijama nakon što postanu dostupne.

Konkuretna cijena za pravi “muscle car”

Novi Camaro stiže u odabrane Chevroletove prodajne salone diljem Europe krajem ove godine. S početnom cijenom u Njemačkoj od 39.990 EUR za coupe i 44.990 EUR za kabriolet, predstavlja neodoljiv izbor za vozače koje zanimaju automobili visokih performansi.

Međutim, Camaro predstavlja mnogo više od velike vrijednosti i pristupačne cijene. Njegova snaga, kultni dizajn i jedinstvene osobine “muscle car” vozila osvojili su mnoga srca i maštu te tijekom desetljeća predstavljali temu za zidne plakate, majice i pjesme.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club