24.11.2010.

Novi Chevrolet Camaro kabriolet

Chevrolet Camaro, vodeći model u svojem segmentu, otvara novo poglavlje premijerom kabriolet izvedbe na Međunarodnom sajmu automobila u Los Angelesu. Proizvodnja novog kabrioleta počet će u siječnju, dok prodaja u Sjevernoj Americi kreće u veljači. Europski obožavatelji Camara moći će svoj omiljeni automobil kupiti u odabranim Chevroletovim zastupstvima od rujna iduće godine.

Chevrolet Camaro kabriolet

Snažna konstrukcija

Camaro je dizajniran i konstruiran kako bi se prilagodio kabriolet izvedbi, što znači da će kupci uživati u zabavi vožnje sa spuštenim krovom uz voznu dinamiku specifičnu za kupe-izvedbe. Četiri strateška ojačanja poboljšala su i dosad vrlo čvrstu strukturu karoserije.

Ona uključuju posebno ojačanje ispod poklopca motora u čitavoj širini, zaštitu ojačanja sustava prijenosa, štitnik donjeg dijela vozila te prednja i stražnja podna ojačanja u obliku slova V. Najbolji primjer čvrstoće Camara kabrioleta vidi se u postavkama njegovog ovjesa – točnije u nedostatku razlika između kupea i kabriolet izvedbe u tom pogledu..

Chevrolet Camaro kabriolet

Vrhunska kvaliteta

Na samom početku dizajneri i inženjeri nastojali su izbjeći uobičajenu strukturu kabriolet krova s rebrima, i u tome su uspjeli: koristili su zglobove od slitine umjesto aluminija te su produžili krov i ispod središnje horizontalne linije uz promjenu šavova na samom krovu. Sve je ovo rezultiralo krovom koji izgleda glatko, napeto i pomno izrađeno, te zadržava elegantnu zaobljenu liniju karakterističnu za kupe.

Električni krov spušta se za približno 20 sekundi. Izrađen je u suradnji s istim proizvođačem koji je radio krov za kabriolet izvedbu Corvette, pa i funkcionira na sličan način. To znači da se jednostavno sklapa u obliku slova „Z“ te se zatvara jednom praktičnom ručicom smještenom u središtu utora za vjetrobransko staklo. Kada je ručica u položaju „otvoreno“, jednostavnim pritiskom na gumb spuštaju se prozori i aktivira krov.

Chevrolet Camaro kabriolet

Krov je načinjen od debelog i robusnog platna presvučenog akustički zaštitnim materijalom koji kada je krov podignut pruža vrlo tihu vožnju, nalik na kupe. Sastavni dio krova je i stakleno stražnje vjetrobransko staklo s odmagljivačem.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club