11.12.2012.

60 godina Corvette

Poznata po svojem izgledu i performansama, Chevroletova legendarna Corvette u narednoj godini slavi 60 godina postojanja. Slava Corvette ukorijenjena je u uspjehu ovog modela u američkoj kulturi i njegovoj vrhunskoj tehničkoj izvedbi. Tijekom vremena cijeli je niz inovativnih značajki pridonio njenom rastu. Među primjerima iz prošlog desetljeća su run flat gume, info zaslon za projiciranje važnih informacija na vjetrobransko staklo ispred vozača te aktivan ovjes koji se automatski prilagođava uvjetima vožnje (Magnetic Selective Ride Control).

corvette

Važnost Chevroleta u američkoj kulturi jednako je očit na ulicama kao i u umjetnosti i svijetu zabave. Od akcijsko-avanturističkih filmova do televizijskih drama, Chevroletova Corvette dosad je 1434 puta odigrala glavnu ili sporednu ulogu u televizijskim sadržajima i hollywoodskim filmovima, čime je postala jedna od ikona američke popularne kulture.

chevrolet

Predstavljanje nove Corvette 427 kabriolet Collector's Edition

Novom Corvette 427 kabriolet Collector's Edition obilježit će se šezdeseta obljetnica ovog legendarnog sportskog automobila. To je najbrži kabriolet Corvette svih vremena i dolazi s naprednim tehnološkim značajkama po kojima je ovaj model poznat.

"Gotovo 60 godina Corvette nudi vrhunske značajke, tehnologije i izvanredne perfomanse“, rekao je glavni izvršni inženjer, Tadge Juechter – osoba odgovorna za nadzor dizajna Corvette 427 kabrioleta Collector's Edition.

chevrolet corvette 427

Sa 60 godina iza sebe Corvette i dalje utjelovljuje tehnološki napredak i slavu u filmskoj industriji. Baš kao vino, i Corvette je bolja s godinama. A priča još nije ni blizu završetku: sljedeće će godine na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu biti službeno predstavljena dugoočekivana Chevrolet Corvette C7.

: Pogledajte ostala Chevrolet vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club