01.04.2010.

Pobjednici Auto(r) 2010. - natječaja za dizajn automobila

Auto(r) natječaj za dizajn automobila održao se drugu godinu za redom. Zadatak je bio dizajnirati osobno prijevozno sredstvo za ljude starije od 60 godina uzimajući u obzir njihove želje, potrebe i mogućnosti. Natječaj je organiziran u suradnji sa studijima produkt dizajna četiri sveučilišta u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu.

auto(r) konferencija

Žiri se sastojao od govornika na konferenciji Auto(r) - dizajnera automobila i teoretičara dizajna automobila. Između 42 pristigla rada, jednoglasnom odlukom žirija za pobjednika je izabran Zdenko Vukoja, samouki 42-godišnji dizajner iz Lipika.

Prvo mjesto - Citroen Step
Citroen Step

Drugo mjesto osvojio je Darko Marković, student produkt dizajn Megatrend univerziteta u Beogradu

Drugo mjesto - Mercedes Ball
Mercedes Ball

Treće mjesto osvojio je Damnjan Mitić, također beogradski student produkt dizajna, ali sa Univerziteta za umetnost.

Treće mjesto - Citroen Eggo
Citroen Eggo

Komentar žirija na natječaj: „Vukojev rad ravnopravan je onima profesionalnih dizajnera automobila u velikim studijima za dizajn.“. Zanimljivo je kako je Vukojev potencijal u Hrvatskoj ne iskorišten te je on trenutno zaposlen u knjigovodstvenom servisu svoje sestre. U slobodno vrijeme razvija vlastiti sportski automobil Osa. Zdenko Vukoja osvojio je petodnevni put u Pariz za dvoje Citroënom DS3, posjet Citroënovom studiju za dizajn, muzeju, galeriji C_42 i vožnju Spačekom po Parizu.

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club