30.08.2012.

Najveća svjetska povorka smartova

Od 2000. godine jedinstveno događanje „smart times“ okuplja sve veći broj zaljubljenika u tu automobilsku marku iz cijele Europe. Tako su i ove godine, od 23. do 26. kolovoza, 1594 vozača smarta iz 27 zemalja stigla u belgijski Antwerpen na najveće svjetsko okupljanje.

smart

U subotu se 1114 vozila provezlo središtem treće najveće europske luke i najvećom povorkom smartova postavilo novi svjetski rekord, a sve su to pratile tisuće oduševljenih gledatelja. Na četverodnevnom događanju zaljubljenici u smart mogli su dijeliti svoju strast prema toj marki, razgovarati s dizajnerima i stručnjacima te sudjelovati u zajedničkim izletima i prisustvovati koncertima – a neki od vlasnika ponosno su predstavili svoja ekstravagantno prerađena i individualno dizajnirana vozila. Od sportskih natjecanja do prikazivanja kaskaderskih vještina i razgledavanja grada na novom smartu ebike, cijeli program ovogodišnjeg „smart timesa“ bio je iznimno zanimljiv i posjećen.

smart

Sve emisije CO2 koje su nastale tijekom četverodnevnog događanja bit će nadoknađene pošumljavanjem, budući da će smart, zajedno s međunarodnom neprofitnom organizacijom WeForest, u Keniji posaditi 5200 stabala. Zajednica zaljubljenika u smart već je najavila novo godišnje okupljanje, u kolovozu 2013. godine u švicarskom Luzernu.

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club