16.07.2014.

Šest milijunti Audi s quattro pogonom

S proizvodne trake u Ingolstadtu sišao je šest milijunti Audi s quattro pogonom – samo godinu i pol dana nakon pet milijuntnog modela s quattro pogonom. Novi proizvodni rekord demonstrira globalni uspjeh Audi quattro tehnologije. Od originalnog quattro modela, prvog Audija sa stalnim pogonom na sve kotače iz 1980. godine, ova tehnologija je osvojila ceste širom svijeta.

Kada je 1980. tvrtka po prvi put predstavila legendarni originalni quattro model na Ženevskom salonu automobila za taj model prvotno su planirane male serije, ali je ostao u proizvodnji sve do 1991. Od tada Audi stalno razvija svoj quattro pogonski sustav.

U 2013. godini Audi je proizveo ukupno 710.095 automobila s quattro pogonom. U dva njemačka proizvodna pogona u Ingolstadtu i Neckarsulmu svaki dan s proizvodne trake siđe oko 2.000 Audi modela s pogonom na sve kotače. Stalni pogon na sve kotače uvjerio je kupce u cijelom svijetu. Tijekom 2013. godine 44 posto svih Audijevih kupaca odlučilo se za neki quattro model. Najbolje prodavani model s quattro pogonom bio je Audi Q5, kojega je slijedio model Audi A4.

Uz otprilike 170 quattro izvedbi – uključujući različite karoserijske inačice, motore i mjenjače – Audi nudi najveći odabir automobila s pogonom na sve kotače. Quattro tehnologija dostupna je u svim serijama modela. Modeli Audi Q7, Audi R8, Audi A4 allroad, Audi A6 allroad i svi S i RS modeli dostupni su samo s quattro pogonom.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club